Hva gjør en Azalea Bush trenger å overleve?

December 28

Hva gjør en Azalea Bush trenger å overleve?

Azalea (Rhododendron spp.) er en stor slekt av planter som består av både eviggrønne og løvfellende typer, hver inkludert prangende busker i en rekke farger, former og størrelser. Disse allsidige busker, som vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8b gjennom 9b, dele en rekke vanlige økende krav.

Jord

Fast-drenering jord er avgjørende for overlevelse og sunn vekst, som asalea er grunt forankret planter utsatt for råte og andre sykdommer i konsekvent våte eller våt jord. Asalea tolerere ikke alkalisk jord, utfører beste i sur jord med en pH på 5,0 til 5,5. Bruke en testing kit tilgjengelig for å finne jord pH, høyst hage sentre og barnehager. For å øke pH i alkalisk jord, øke Surhet ved å grave i jernvitriol eller landbruket sulfat. Legge til kalkstein hvis jord er svært sure, med pH under 4.5. Asalea også fordelen av tillegg av organisk materiale til jord på planting tid, for eksempel composted bark eller blad mold.

Sollys og vind

Asalea foretrekker semi skyggefulle områder med dappled eller filtrerte sollys. Tøffe ettermiddag sollys kan skade anlegget, men tett skyggen resulterer i langsom vekst og redusert blomstrende. Selv om asalea er kalde tolerant, de ikke vokser i sterk vind. Det beste stedet er et sted som er beskyttet av en windbreak som en bygning eller skråningen. Ellers beskytte busk ved å plante eviggrønne trær og busker, særlig i vest og sør for azalea. Et lett lag av bladene kan beskytte røttene; imidlertid ikke bruke en tunge lag fordi bladene blir våt og komprimert, slik at vann og luft når røttene.

Befruktning

Selv om asalea krever lite oppmerksomhet når etablert, nytte planter befruktning i slutten av våren. Ikke feed anlegget etter sankthans, som en plante med ømme ny vekst er mer sannsynlig å lide av kalde vinteren. Bruk en tørr, 6-10-4 gjødsel formulert for syre-elskende planter - vanlig gjødsel ofte mangler den beste kombinasjonen av næringsstoffer for asalea. Bruke gjødsel frekvensen av 2 pounds for hver 100 kvadrat fot planting space, spredning jevnt på jorden rundt planten, ikke berører bagasjerommet. Alltid vann dypt etter anvender gjødsel for å hindre glohet shallow røttene.

Vann

Asalea krever regelmessig vanning. Imidlertid utføre de beste hvis luften sirkulerer rundt røttene, som oppstår når jorda er lov til å tørke litt mellom Pottejorden. Kontroller jorda ved foten av bush å avgjøre når planter trenger vann. Hvis de beste 3-4 inches jord føler tørr, gi nok vann til å våt jord til en dybde på 6 til 8 inches. Unngå overhead vanning med sprinklere, som tisse løvverk stedene anlegget på risikoen for sykdom. I stedet bruker en soaker slange eller la en hage slangen sildre sakte. En 2-tommers lag naturlig mulch som bark chips holder røttene kjølig og fuktig.