Hva gjør du samtalen kutte trær i lengder?

January 6

Teknikken av kutte felte trær i mindre, brukbare lengder, kalt kapping, krever dyktighet og oppmerksomhet på detaljer å utføre riktig og trygt. Kapping ofte innebærer bruk av en motorsag, så alle forholdsreglene du vanligvis ta når du bruker denne kraftige utstyrsdel observeres.

Posisjon

Plasseringen av treet på bakken bestemmer hvilke typer kutt operatøren må å trygt bukk treet. For trær ligger flatt på bakken, gjør operatoren motorsag kutt fra toppen til bunnen, gjør sikker på å unngå å få Kjedesag fast i jorden. For et tre støttes på den ene enden, men stiger på bakken og den andre enden, gjør operatøren det første kuttet under treet og den andre og siste kuttet fra toppen. Hvis et tre hviler på støtter begge ender og har et åpent rom under den midtre delen, gjør operatøren det første kuttet fra toppen og den andre og siste kuttet fra undersiden.

Trimme godtgjørelse

Når kutte loggene for transport til sagbruk, motorsag operatører bør ta hensyn til trim godtgjørelse som krever møllen. Trim godtgjørelsen, en ekstra del av tre igjen på loggen tillate møllen å kutte styrene til torget, hjelper møllen få størrelsen på tømmer den trenger, til tross for alle vinklet kutt på loggene. For eksempel når kapping en 8-fots Logg, er en trim godtgjørelse 4 til 6 inches typisk.

Styrker

To separate styrker påvirker felte trær. En kraft, komprimering, arbeider for å presse fiber av veden sammen. Den andre force, spenning, arbeider for å trekke tre fiber fra hverandre. Komprimering og spenning oppstå på motsatte sider av loggen. For eksempel i en litt buet Logg liggende på bakken, siden innover er komprimert siden og ytre siden er spenning siden. Du bør generelt kutte komprimering siden først, men gå frem forsiktig. Kompresjon tre kan overtrykke så i loggen hvis du klippe for dypt.

Sikkerhet

Når et tre ligger på en skråning, alltid fungerer fra oppoverbakke siden av loggen. Opprette godt og trygt før drive Kjedesag. Kontroller Kjedesag er i god stand før du begynner å kutte loggen. Arbeid aldri med Kjedesag alene, eller når du er trøtt. Bruk alltid et hardhat, arbeidshansker, arbeid boots og vernebriller. Unngå kapping i regn, vind eller icy vær.