Hva gjør du når en potteplante nonne Orchid røtter er våt & våt

September 24

Som en terrestriske orkideer vokser nun's orchid (Phaius tankervilliae eller Phaius grandifolius) i vanlig jord, som gjør det skiller seg ut fra tropiske orkideer som antenne røtter. Jord, men må være godt drenert for nun's orchid å trives og blomster. Hardy utendørs i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 9 til 11, denne plante kan dyrkes i en pott innendørs. Delikat anlegget kan lide av våt røtter, men når den potten jorda er for fuktig for lenge.

Problemer med Overwatering

Nun's orchid vokser best når toppen 2 inches av jorda tørke før jorda er vannet. Ellers kan våt forhold forhindre lufting for røttene, øker muligheten for råte. Du kan også se symptomer på andre deler av orkideer, som redusert vekst og wilting blader. Disse symptomene oppstår når røttene blir så våt de begynne å dø. Døende, er de ikke å ta opp vann og næringsstoffer orkidé trenger til trives.

Diagnostiseringsprosessen

Noen ganger bedømme hvorvidt en nonne orkideer er overwatered er vanskelig fordi toppen av sin jord kan være tørr men jord lavere i sin gryte kan være altfor fuktig. I denne situasjonen, kan røttene - spesielt de laveste som - bli våt, råte og til slutt dø Hvis betingelsen våt ikke utbedres raskt. Sjekk hvorvidt en nonne orkideer er overwatered til tross for toppen av sin jord blir tørr ved å plukke opp sin potten å dømme vekt; våt jord gjør en pott tyngre enn tørr jord. Også føle for fuktighet inne bunnen jettegryter.

Middel for råtnende røtter

Hvis din nun's orchid lider av våt røtter, er repotting det i friske jord den smarteste bøte. Selv om en nonne orchid vokser i vanlig jord, vokser den bedre når materialer som torv moss og bark chips ble jobbet i sin jord med en hastighet på opptil 70 prosent. Når blomstene visne, forsiktig riste din nun's orchid gratis sin potting jord, og klipp av røtter som er brun og våt, forlater bare blek, firmaet røtter. Repot orkideer i en gryte fylt med sterilt potting materialer som en blanding av jord og torv mose.

Forbedring av jord drenering

Vannet bør renne ut i bunnen av en nonne Orchids potten, en prosess som krever hull i pottens bunnen og godt drenert jord. Drenering hull og godt drenert jord vil hindre våt røtter. På planting tid, holder arbeider organisk materiale, som torv moss og oppdelte furu bark, i jorden det rik og karbonisert. Etterpå legge sand og perlite jord å gjøre det mer porøs. I tillegg til å forbedre hastigheten på drenering, kan porøse jord også oksygen å nå røtter og forhindrer råte.