Hva gjør du hvis en Pansy blir ormer?

July 4

Hva gjør du hvis en Pansy blir ormer?

Stemorsblomster er kult-været anlegg som vanligvis trives med noen problemer. Noen ganger faller stemorsblomster offer for ulike ormer eller larvene. Identifisere ormen plaging dine stemorsblomster. Når identifisert, ta riktige skritt til kontroll eller eliminere skadedyr. Holder din stemorsblomster rask er det beste forsvaret. Sunn stemorsblomster er i bedre stand til å tåle en pest invasjon.

Pansyworms

Pansyworms feed av chewing hull i bladene stemorsblomster, fioler og Johnny-jump-ups, samt landskap planter, som sedum, alyssum, moss rose og andre. Pansyworm er en larve måle litt mer enn en tommen lang, med en spiny, rødaktig-oransje kropp med svarte eller brune flekker eller striper. Til slutt blir pansyworm til en sommerfugl kalt en perlemorvinge.

Svart Cutworms

Svart cutworms, som slår til møll, er skinnende, fett, mørk grå eller sort Larvene med en blek, langs stripe. Den svarte cutworm, som måler omtrent en tomme lang, er noen ganger vanskelig å flekk, som ormen skjuler i jord dagtid dukker opp for å mate på bladverket om natten eller når været er skyet. Unge svarte cutworms tygge bladverket. Eldre cutworms gjennom foten av stammen, og spise på felte anlegget hele natten.

Spraglete Cutworms

Spraglete cutworm, forutbestemt til slutt for å bli en sommerfugl, feeds på alle deler av anlegget inkludert røttene, stengler og blader. En ganske stor larve måle nesten 2 inches, den spraglete cutworm er grønn og svart i en tidlig fase, snu blek, spettet, grønn-brun på modenhet. Spraglete cutworms er vanligvis lett å få øye på bladverket, som cutworm vanligvis ikke hule i jord.

Fysiske kontrollene

Mange cutworms og Larvene fjernes ved å plukke skadedyr av anlegget. Sjekk din stemorsblomster daglig. Bære en bøtte med såpevann og slipp caterpillar eller cutworm i vannet, som dreper dem. Holde jorden rundt din stemorsblomster ren. Kast døde blader, som gir et gjemmested for larvene.

Kontrolltiltak

Bakteriell kontroller, for eksempel Bacillus thuringiensis, er effektive tiltak for de fleste cutworms og larvene, spesielt når skadedyr er små. Bakterier angrep skadedyr celler og fordøyelsessystem, drepe dem innen timer. Bakterier ikke skade mennesker, dyr eller nyttig insekter, som parasittiske veps eller marihøner. Insektmidler bør brukes bare når andre former for kontrollen mislykkes, som plantevernmidler ikke selektiv og drepe nyttig insekter som uønskede skadedyr.