Hva gjør bladene av Kaffir kalk treet så farlig?

August 5

Kaffirlime (sitrus hystrix) er en langsom voksende treet innfødt til Sørøst-Asia. Bladene er populære i thailandsk matlaging. I USA, kaffir kalk trær er ofte karantene og utvekslinger er begrenset.

Sykdom

Bladene av Kaffirlime kan være infisert med sitrus greening sykdom, også kjent som huanglongbing (HLB) eller gul dragon sykdom. Sykdommen er forårsaket av bakterier og spredt av insekter. Det påvirker anlegget karsystemet og dreper alle infiserte planter.

Symptomer

Gul skudd vises på treet og kvister begynne å dø. Spraglete oppdateringer vises på eldre blader og årer kan gule. Bladene også begynner å falle av. Frukten utvikler ikke riktig, smaker dårlig og faller fra treet tidligere enn den skal. Treet vil avta og til slutt dør.

Begrensninger

For å begrense spredningen av sitrus greening sykdom, hele eller deler av statene Florida, California, Arizona, Georgia, Louisiana, South Carolina, Hawaii, har Mississippi, Alabama og Texas karantener på sitrus trær, inkludert Kaffirlime eller karantener på insekter ansvarlig for å spre sykdommen. Handel med plantemateriale kan være begrenset i disse områdene.