Hva fører rare teppe misfarging?

January 24

Hva fører rare teppe misfarging?

Teppet gulv forbedrer estetiske verdien for mellomrom i hjemmene. Selv med viktig vedlikehold er teppe misfarging forårsaket av opphoping av ukjent partikler uunngåelig. Teppet misfarging ofte vises nederst på dører og i randsonen av rom. Selv om årsaken til misfarging kan være mystisk, finnes det flere kjente gjerningsmannen som kan være årsaken til slike misfarging.

Husholdning produkter

Antall kjemiske stoffer som kan få teppe misfarging varierer. Produkter-som blekemiddel og hydrogen peroxide, er kjent for lett misfarges tepper, mens makeup og kosmetiske produkter forlate en fet merke og kan anløpe det. Resept salver, kremer og væsker, som akne medikamenter og hår produkter, produsere flekker og merker ved å starte en kjemisk reaksjon når de kommer i kontakt med teppet.

Sollys og kunstig lys

Som den vanligste årsaken til falming er teppes eksponering for sollys uunngåelig. Utilstrekkelig vinduet dekker i løpet av dagen kan få drastisk teppe misfarging. Den mest alvorlige falming viser hvor sollys er mest direkte. Kunstig belysning, som lysrør, halogen lys og UV tanning lamper kan også påvirke teppe misfarging, selv om deres effekter ta tid.

Smuss og fett

De fleste typer olje-baserte produkter, enten de brukes for matlaging, smøring eller bil vedlikehold, til mørkt teppe misfarging som kan være svært vanskelig og tidkrevende å fjerne. Disse typer flekker kan være et mareritt hvis ikke adressert umiddelbart. Jo lenger smuss og fett bosette seg på teppet, jo mer de holde seg til fibrene.

Dyr

Dyr kull, som urin og avføring, er også en av grunnene til teppe misfarging. Disse scenariene kan unngås hvis du liker å holde kjæledyr hjemme, spesielt hvis kjæledyr ikke er godt trent; men funnet dyr søppel flekker kan vanligvis fjernes hvis tidlig.

Mat og drikke

De fleste mat som har en distinkt farge – som rødvin, tomatsaus, kaffe og juice, vil tint teppet og kan føre til økt flekker hvis ikke fjernet raskt. Juice og mat-farget drinker variere og flekk en rekke farger, mens kaffe og te flekker forlate en brunlig farge.