Hva forårsaker tak å synke?

April 29

Synet av sagging tak ikke bare ser skjemmende, men også kan indikere at et hjem har alvorlig strukturelle bekymring. Sagging vanligvis skyldes problemer med taket rammer medlemmer, sperrene spesielt. Sjekk med et hjem inspektøren eller bygningsingeniør å sikre at din sagging taket ikke finnes en trussel til ditt hjem.

Tilkoblinger

Festing mellom kritiske medlemmer av takets tre innrammingen, som takbjelker og tak bjelkene, må være stram; noen løsne kan svekke forbindelsen mellom medlemmene og føre til taket sag. Taket bjelkene har mer enn ett medlem, med metallet festene brukes til å koble enkelte styrene. Hvis festene ikke stramt, kan styrene begynne å skille, forårsaker taket å synke. Også kan feil spikrer på punktet der taket bjelke kobles til bunnen av rafter forårsake sagging.

Vekt

Overvekt på taket kan over tid føre sagging. Når taket sperrene bære overflødig vekt for en kort periode, de vanligvis sprette tilbake på plass, men en lengre periode støtte overvekt kan redusere deres evne til å rette ut. For eksempel hvis sperrer må støtte tung belastning av snø i mange måneder, kan taket synke permanent, selv når vekten er fjernet.

Valmtak

Valmtak kanskje forevise sagging på grunn av taket bjelke ikke er parallell til sperrene. Bjelkene koble ikke med sperrene og derfor å ikke støtte dem. Stakk av sperrene går ikke inn i bjelke men inn taktekking i stedet. Terrassebord, eller vindsperre, kanskje ikke har evnen til å støtte denne ekstra stress og begynner å synke resultatet.

Krage bånd

En mulig løsning på tak sagging på grunn av sperrene som har nok støtte innebærer å plassere trebord, kalt krage bånd, mellom to sperrene på motsatte sider av taket å bære noen av stakk. Noen ganger gjør det selv huseiere prøver denne typen taket reparasjon for hengende tak, men det er ikke alltid heldig. Hvis du plasserer krage båndene for høyt opp på sperrene, vil trolig fortsatt taket synke. Har en profesjonell gjøre noe arbeid på sagging taket.