Hva forårsaker overdreven fuktighet i loft?

November 17

Hva forårsaker overdreven fuktighet i loft?

Moderate mengder fuktighet på loftet er helt normalt. Store mengder fuktighet vil oppmuntre veksten av bakterier og mugg som kan forårsake alvorlige helseproblemer eller resultere i alvorlige skader strukturen i ditt hjem. Det er flere potensielle kilder til fuktighet på loftet som kan stamme fra innenfor eller utenfor hjemmet.

Feil Ventillation

Et feil ventilerte loft kan varme, fuktige luften bassenget på loftet. Air gjennomført lekkasje i taket vil overføre varme, fuktige luften fra levende områder av ditt hjem på loftet. I kaldt vær får den fallende temperaturen på loftet vanndamp fanget på loftet å kondensere mugg og råte. Fuktig luft kan reise en rekke muligheter til loftet. Mellomrom rundt skorsteiner, våtromsinnredning og hull i innvendige vegger er potensielle rør til loftet for vanndamp.

Skadet åpninger

Det er flere typer ventiler som kan øke fuktighet av loftet hvis de ikke lukket ordentlig. Tørketrommel vents og fans for kjøkken eller bad som rutes gjennom loftet er alle potensielle kilder til fuktighet. Kontrollere disse kanaler for lekkasjer mens de er i bruk for å sikre at de ikke skjenker fuktighet på loftet.

Is dammer

Om vinteren kan feil isolert loft opprette en tilstand som kalles en Isdammen. En Isdammen oppstår i perioder med tunge snøen faller når varme lekker fra loftet gjennom taket fører deler av snøen smelter og refreeze. Smeltet snø beveger seg ned taket refreezes det i en Isdammen på slutten av taket ditt. Som mer vann smelter, vil den begynne å sikkerhetskopiere og basseng mot Isdammen. Dette gruppert vann kan lekke inn loftet i små mengder, heve fuktighet eller flom loftet i ekstreme tilfeller.

Skadet taktekking

Hvis shingles eller fasader av loftet er skadet, kan fuktighet angi loftet gjennom disse hullene. Denne typen skader kan oppstå fra kraftig vind, hagl, fallende greiner eller lynnedslag. Aldring skorsteiner kan også tillate vann til loftet hvis de begynner å helle fra huset eller hvis været forsegling mellom taket og skorsteinens kanten blir skadet.

Løsninger

Erstatt alle skadde fliser på taket ditt og reparere vær stripping rundt skorsteinen om nødvendig. Forbedre isolasjon på loftet vil hindre is demninger dannes og øke energieffektiviteten i ditt hjem. Installerer kanaler på takskjegget for taket ditt vil gi passiv ventilasjon for loftet og hindre fuktig luft fra pooling det.