Hva forårsaker innsiden av mikrobølgeovn til sprekk?

March 21

Hva forårsaker innsiden av mikrobølgeovn til sprekk?

Mikrobølgeovn tilbyr en praktisk, rask måte å lage en rekke matvarer. Noen ganger vil dør, vegger, tak, gulv eller spinning platen i mikrobølgeovnen sprekke. I noen tilfeller kan dette utgjøre alvorlig risiko for helse og skade på eiendom. Slike sprekker er vanligvis forårsaket av misbruk eller feilhåndtering, om noen mikrobølger er bare dårlig gjort og mer utsatt for skade. Vet årsakene til sprekker i mikrobølgeovn å unngå dem og sikre levetiden til maskinen.

Misbruk

Misbruke en mikrobølgeovn kan forårsake sprekker i interiøret. Et vanlig eksempel på misbruk matlaging ikke-microwavable kasseroller, boller, plater eller andre objekter. Aldri legge noen gjenstander som inneholder eller er merket som ikke-mikrobølgeovn i mikrobølgeovn; Dette kan føre til bunnen av ovnen å sprekk, i henhold til USDA mattrygghet og inspeksjon Service. Plassere mat konsekvent i sentrum av mikrobølgeovn kan over tid føre spinning platen i ovnen for å sprekk. Selv om disse platene er laget av herdet glass, kan oppvarming dem på samme sted hver gang du koker svekke den molekylære strukturen av glasset. Alltid plassere mat litt av center for å hindre at dette skjer.

Feilhåndtering

Mishandling mikrobølgeovn kan også forårsake sprekker i interiøret. Mikrobølgeovn er relativt solid, men tøff behandling under en flytte- eller renovering kan skade indre. Glassplaten spinning er sannsynligvis del å sprekk på grunn av mishandling, men andre deler av interiøret kan lide også. Håndter mikrobølgeovnen din forsiktig. Hvis du er transport det i en lastebil, legge den i en riktig boks med bobleplast å unngå skader.

Farene

Visse farene kan oppstå fra mikrobølgeovn med en sprakk interiør. Hvis døren er sprukket, for eksempel kan skadelige mikrobølger unnslippe under matlagingen. Dette kan forårsake brannsår og langvarige helseproblemer. Store sprekker i indre av mikrobølgeovn kan også føre en elektrisk brann. Skadet mikrobølgeovn lage vanligvis ikke mat riktig, presenterer helserisiko hvis du koke kjøtt og andre produkter som krever grundig matlaging.

Reparasjon

Noen innvendige sprekker i mikrobølgeovn kan repareres mens andre garanterer en fullstendig utskifting av maskinen. En sprakk spinning plate kan vanligvis erstattes av ringer produsenten og be om eller kjøpe en ny over telefonen. Du kanskje kunne reparere sprekker i interiøret med spesialdesignet fugemasse, men Vær veldig forsiktig med denne prosedyren og konsultere en profesjonell i tvil. Visse materialer kan reagere dårlig med mikrobølger, presentere brann- og helserisiko. Vurdere å erstatte den skadede mikrobølgeovnen. Nye mikrobølgeovner er tilgjengelig for så lavt som $100.