Hva forårsaker en kaktus gå grøtaktig nederst?

June 3

En sunn kaktus har vanligvis en fast stilk, og en grøtaktig kaktus trolig har en sykdom eller lider av feilaktig vare teknikker. Kaktus vanligvis bor i tørt klima og lagre opp vannet i sine stive legemer. Feil vannkanne føre til sykdommer i kaktus, kan feil miljø og jord type.

Kaktus vanning

De fleste typer kaktus, foruten Christmas kaktus og andre regnskog kaktus, krever sjeldne Pottejorden. University of Minnesota forlengelsen anbefaler vanning kaktus akkurat nok til å holde dem fra shriveling. Hvis en under-vannet kaktus begynner å skrumpe, blir det litt mushier uten sin tilførsel av vann inne å plumpe det. Samtidig rot over vanning fører til kaktus sykdommer som kan forårsake en kaktus gå grøtaktig nederst.

Kaktus miljø

Kaktus vokser best i varme temperaturer og jord som drenerer vann raskt. Sine røtter reagerer ikke godt på sitter i vann. Hvis en kaktus begynner å gå grøtaktig nederst, kan det være råtne internt og under jorden på grunn av fattig jord drenering.

Rot og Stem Rot

Over vanning og fattig jord drenering skape det perfekte miljøet for sopp som årsak rot og stammen råte å vokse. Planter med stammen råte vises vann-gjennomvåt rundt sine baser, så de blir grøtaktig som vev begynner å råtne. I senere stadier av råte sykdommer får også kaktusen en rødbrun fargelegger i råtnende områder.

Pythium Rot

Pythium rot er en sykdom som forårsaker en kaktus å råtne fra innsiden og ut, bli myk og grøtaktig denne sykdommen særlig tendens til å angripe kaktus på sine røtter og kroner. Plantene blir denne sykdommen når gartnere over vann på dem eller plante dem for dypt i jorden. Unngå såret kaktus for å hindre åpne områder der fungal spores kan angi anlegget. Riktig vanning og jord drenering bør hindre de fleste pythium råte forårsaker en kaktus gå grøtaktig nær bunnen.