Hva får flekker av et teppe?

November 25

Hva får flekker av et teppe?

Flekker er uunngåelig i løpet av et teppe. Enten det var farget fra slitasje, fra en uheldig søl eller pet ulykke, er det viktig å prøve å fjerne flekken fra teppet før det bygges dypere inn i teppet. Profesjonell, beef og hjemmelagde pletten fjerningsalternativer er tilgjengelige avhengig av budsjettet og typen flekken du fjernet.

Butikk-kjøpte rengjøringsmidler

Beef aerosol spray skum, teppe sjampo eller spot renere er alle våte gulvteppet rensning forsyner du kan prøve hjemme. Noen produkter er rettet mot bestemte flekker, som pet urin eller maling søl. Husk å Les etiketten nøye før du kjøper det renset for å sikre at produktet er kompatibel med din type teppe og mål problemet flekken på teppet. Retning, utprøve Beef renere på en liten testområde angripe større flekken.

Hjemmelagde løsninger

Behandle carpet flekker hjemme, vurdere forskning løsninger for bestemte flekken problemer på nettet, for eksempel bruker en eddik og vann blanding for å fjerne urin fra kjæledyr flekker eller rubbing alkohol gjelder tørket maling flekker. Punktbehandling for flekker i isolerte områder best kan bli behandlet av blotting opp utslipp eller våtområdet umiddelbart og bruke hjemmelaget flekken-fjerning løsning på teppet, spredning og sprøyting en fruktjuice flekker med kullsyreholdige club soda og fortsatte blotting til flekken er fjernet. For større farget områder, kan hjemmelagde løsninger ikke være praktisk.

Profesjonell rengjøring

Profesjonell teppe rengjøringsmidler bruker en kombinasjon av våt og tørr rengjøring når du fjerner flekker fra gulvteppet. Metoden Klesrens er den minste skade på teppet, men gir ikke rengjøre. Ifølge Utah State University forlengelsen inkluderer denne teknikken rensing kjemikalier i en absorberende materiale som er brukt på teppet og støvsugd. Våt rengjøring, kjent som steam rengjøring, brukes vanligvis for tungt beiset eller skitnet tepper.

Betraktninger

Vurder å kalle en profesjonell renere å ta vare på flekker på teppet. Utah State University forlengelsen anbefaler ber en teppe forhandler, venner og naboer om forslag til en profesjonell renere. Husk å fortelle fagfolk om din flekken bekymring å sikre de fokusere på flekker og ikke bare generelle dyp-Tepperensing. Med noen Tepperensing metoden, kan du vurdere at kjemikaliene som brukes kan påvirke noen mennesker eller dyr som kan være følsomme for slike produkter.