Hva er typene Gerber tusenfryd?

December 13

Hva er typene Gerber tusenfryd?

Dusinvis av kommersielle Gerbera tusenfryd er patentert kultivarer utviklet fra Gerbera hybrida, et kors av to arter fra Sør-Afrika. Frø for hjem hage Gerberas er relativt stabil Sorter, ofte selges i multicolor blomst pakker. Blomsterhandler handelen Gerbera tusenfryd er veldig spesielt vokst fra vev kultur av blad kloner.

Petal farge

De to wild foreldre artene er innfødt til Transvaal gresslettene i nordlige Sør-Afrika. Gerbera jamesoni bærer stor oransje-scarlet kronblader og G. viridiflora bærer små hvite kronblader med et snev av lilla. Fra disse overordnede arter, den patenterte hybrid kultivarer spenner fra blek krem til gult til et bredt spekter av rød og oransje.

Petal radtype

Gerbera blomst oppsikt er avlet for å tre petal radtyper: enkeltrom, Dobbeltrom semi og dobbel. Enkelt hodet har én rad med bred kronblad. Den semi doblingen har ekstra bred kronblad som ikke er fullført andre rad. Doble hodet har to fullføre rader med smale petals. "Spider" hodet på blomsten er bred for å ha tett smale til nål som doble rader.

Floret Type

Hvilke semi doble og dobbel blomst hode kan ha en indre rad (ray) av floret petals. Den lille indre ray er bare noen kronblader Uregelmessige former og størrelser. Den mellomstore indre ray er en hel rad med små buketter, mindre enn halve størrelsen av ytre kronbladene. Den store floret ray er mer enn halvparten av størrelsen på ytre kronbladene og kan være mer enn en hel rad.

Blad Type

De vill Gerberas er tett hårete på undersiden av bladene, men hybrider kan ha blanke blader. Blad form kan pilspiss eller elliptisk, med eller uten kamskjell på kantene. Bioteknologi studier undersøker Gerberas gen-av-genet for en sammenheng mellom hybrid blad og motstandsdyktighet mot sykdommer som pulveraktig mugg, crown råte og roten råte.

Andre tegntyper

Wild Gerbera tusenfryd har lys gul til gul-grønne sentrale disker, men hybrider kan ha brun lilla svart til svart sentrale disker. Hodet på blomsten hybrider spenner fra kronblad tips buet nedenfor nivået til blomsten involucre (petal rad), til tips holdt på samme nivå, til tips holdt så mye som 45 grader.