Hva er Tusenfryd?

November 1

Ordet "daisy' ikke identifiserer noen en art av plante. Mange forskjellige arter av blomster har felles navn daisy. Tusenfryd stammer fra det gamle engelske uttrykket "dager øye." Dette omtales anlegget kalles engelsk daisy bare åpnet i løpet av dagen. Blomsten lukkes natten og åpnes igjen ved soloppgang.

Bellis perennis

Blomsten oftest referert av navnet "daisy," Bellis-perennis oppsto i Europa. Ofte kalt på Tusenfryd eller engelsk daisy i USA, denne attraktive plante vokser ca 3 til 6 inches høy og har en sammensatt blomst. Blomstring består av en gul center disk og hvit eller lilla petal-lignende blomster rundt disken. En enkelt blomst vokser på en spissen av en blad stilk.

Leucanthemum

To utbredt tusenfryd tilhører slekten Leucanthemum. Prestekrage eller prestekrage, opphav i Europa og Asia, men har blitt en kjent wildflower i feltene og veikanter i USA. Anlegget når ca 2 fot høy og har en blomst om lag 2 inches bredt. Leucanthemum maksimum av oxeye kjent som shasta daisy, har funnet favør med hjem gartnere som en dekorativ blomst. Det blir større enn prestekrage og har større blomstrer.

Andre

Gul tusenfryd, en av de vanlige navnene for anlegget Rudbeckia hirta, vokser vilt i hele Nord-Amerika og mange gartnere vurdere det en Luke, men noen varianter har fått aksept som ornamentals. Anlegget kalles også svart-eyed Susan. Houseplant (Gerbera hybrida), et kryss mellom to foreldrearter, kommer i en rekke farger, inkludert rød, rosa, oransje og gul. Sin utholdenhet etter klipping gjør det en favoritt blomst for vaser, i tillegg til sin popularitet som en hage dekorativ.

Familie

De ulike artene som går ved navnet daisy tilhører ulike slekter, men de alle tilhører familien Asteraceae. Denne familien, kalles daisy familien, inneholder nesten 24.000 egen Art, gjør den ettall av meste av planter, ifølge Encyclopedia Britannica. Flowerheads som består av mange små blomster eller buketter, preger de mange artene. Sammen med tusenfryd, marigolds og zinnias også tilhører familien Asteraceae.