Hva er tre ledd?

August 24

Hva er tre ledd?

En tre felles er krysset der to trestykker er koblet sammen. Lister som vinduet og døren casing, baseboards, kronen og skap alle har tre ledd.

Typer

Den vanligste typen av tre ledd er butt, gjæring, dado, not og fjær og svalehaleføringen. Rumpe og spisst leddene er kuttet uten jigs eller spesielle blader og mye brukt i konstruksjonen. Dado, dovetail og not og fjær leddene krever flere oppsett.

Funksjonen

Rumpe og spisst ledd brukes til døren og vinduet casing og andre programmer når det er lite press på felles. Dado brukes ofte for faste hyller i skap og bokhyller fordi sokkelen passer i en stram groove som støtter mye vekt. Dovetail ledd er veldig sterk og er ofte funnet i skuffer av høy kvalitet skap. Not og fjær felles brukes der blinde spikerslag eller tilleggsstøtte trengs mellom rammer medlemmer.

Betraktninger

Rumper og hjørner kan kuttes på et spisst så mens en dado, dovetail og not og fjær felles vanligvis laget i en butikk miljø tilleggsverktøy, oppsett og stabiliteten som kreves.

Styrke tre ledd

Fest tre ledd sammen. Tre ledd som ikke limt kan løsne opp etter en periode. Legge til lomme skruer, kjeks og andre festene sterkt styrker leddet.

Verktøy

En kjeks joiner og lomme skruen jig er de vanligste verktøyene som brukes for tre ledd. Kjeks joiner brukes mest til en justering verktøy, men legger noe styrke. Pocket skruen jigg er funnet i omtrent hver professional Trebearbeiding butikk på grunn av funksjonaliteten og tidsbesparende bruker.