Hva er tørket Kaffir Lime blader?

July 18

Hva er tørket Kaffir Lime blader?

Kaffir lime blader er et ukjent tillegg til oppskrifter for mange kokker, men lyse sitrus smaken kan det legge til retter er unikt og ikke kan reproduseres ved blanding av andre krydder eller erstatte andre sitrus blader, rinds eller juice. Tørket kaffir lime blader kan være vanskelig å komme med, men er tilgjengelig for kjøp online eller for lokale asiatiske dagligvarebutikker. Du kan også utvide kaffir kalk trær lett på terrassen; Sjekk din lokale treet barnehage eller en online barnehage for kaffir kalk trær til hjemmet hagearbeid.

Kulturarv

Innfødt til Sørøst-Asia, Kaffirlime blader og svor av kaffir lime frukt er innlemmet i matlaging av mange asiatiske kulturer. Kaffir lime blader er spesielt viktig i Thai, malaysisk, kambodsjanske, Sri Lanka, indiske og balinesisk mat. Ifølge «asiatiske ingredienser: en Guide til matvarer i Kina, Japan, Korea, Thailand og Vietnam "av Bruce Cost, thailandsk kultur holder at vaske håret og hud med kaffir limejuice og knust friske blader holder onde ånder i sjakk.

Kvaliteter

Tørket kaffir lime blader er skinnende og grønne, men mindre grad enn friske blader. Tørkede blader kan ligne laurbærblad, men smaken er ikke det samme. I motsetning til mange andre sitrusfrukter trær brukes bare bladene og skallet av frukt fra kaffir kalk treet i matlaging. Bladene og skall er fulle av flyktige oljer som låner sin distinkte smaken til savory retter i Sørøst-Asia. De låne en sterk, frisk og floral sitrus smak som passer godt og gir en ypperlig kontrast i rike karriretter og kjøttretter.

Bruker

Tørket og friske kaffir lime blader brukes ofte i supper som Thai varme og sure suppe eller kokos suppe. Tørkede blader kan også brukes til å låne en kontrastfarge sitrus smak Stir-frites, karriretter, sauser og marinader for grillet kjøtt. I supper og braising væske for kjøtt, kan de tørkede bladene legges hele som laurbærblad. Som "Handbook krydder krydder og smakstilsetninger" av Susheela Raghavan beskriver, lime smak av kaffir blader par med ingefær, hvitløk, mango, kokos og hot chili peppers.

Medisinsk bruk

Fordi de er rike på flyktige oljer og inneholder et høyt nivå av citronella, kan kaffir lime blader være nyttig som en naturlig insektmiddel. Disse oljene kan også hjelpe åpne nesegangene og lindre congestion, gjør Kaffirlime blader et velkomment tillegg til kyllingsuppe når du føler utilpass. Kaffir lime blader er også høy i kreft-bekjempelse antioksidanter og rik på beta-karoten. De er ofte lagt til urte komprimerer brukes i Thai massasje.