Hva er tilholdssted for Periwinkle blomsten?

April 18

Hva er tilholdssted for Periwinkle blomsten?

Periwinkle (vinca moll) er en attraktiv anlegg, med små, vanligvis blå, blomster. Sikkert har mange beundret det langs hovedveier, som det hjelper for å bryte opp monotonien av veien. Men periwinkle anses en "invasiv" plante, betyr sin energisk voksende kan kjøre forbi andre planter. Men sin vakre blomster, og som en bunndekkende, gjøre det populære gartnere. Vinca moll er også referert til som "Vanlig strandsnegl" eller "Kjører Myrtle".

Beskrivelse

Periwinkle er medlem av dogbane (Apocynaceae). Texas invasiv plante- og Pest rådet beskriver Periwinkle som "en snikende flerårig eviggrønn vinranke som kan nå opp til seks til åtte inches i høyden. Lenge snikende stammer ofte roten på noder (delen av et anlegg der en rot former) og forme matter. Bladene er enkel, motsatte, skinnende, to inches lang og taper i begge ender. Blåfiolett blomster består av fem smeltet kronblader og finner blomstrer om våren og noen ganger sommeren og falle. Periwinkle blomster pleier å være stjerne-formet mot sine sentre.

Steder eller habitater

Periwinkle er innfødt til Europa og Vest-Asia, og ble introdusert i USA i 1700-tallet, som en dekorativ bunndekkende anlegget. Alt Illinois villblomster inkludere dens leveområder "løvfellende skog, skog kanter, steinete bløffer eller banker, kirkegårder, forlatt gårder, byens parker der oppstår skogrike vegetasjon og semi skyggelagte områder langs veiene."

Invasiveness

Ifølge Texas invasiv Plant og Pest Council utgjør Periwinkle en trussel mot innfødte planter fordi den vokser kraftig, "danner en tett evergreen bunndekkende som fortrenger og utelukker de fleste andre planter, inkludert innfødte villblomster." Heldigvis er Periwinkle mindre av en trussel enn andre invasiv planter. Det produsere ikke ofte frø, så Periwinkle ikke er kunne reise så stor avstand som andre invasiv planter.

Ledelse

Ifølge Texas invasiv Plant og Pest Council, kan Periwinkle fjernes av tre enkle metoder--"ved å grave; oppdra og trekke ut løpere (vinstokker) med en rake; og klippe planter. Med en av metodene, skal hele anlegget rykket opp og fjernet. Det kan også styres ved å klippe plantene våren og bruke glyfosat ugressmiddel gjenvekst."

Dekorativ plante

Periwinkle er vanligvis plantet som en bunndekkende rundt buskas og grunnlaget for både boliger og forretningsbygg. Det kan også dyrkes i skyggefulle steder i blomsterbed eller hevet plantasjeeiere. Periwinkle vokser i soner 3 til 8. For å bruke den som en dekorativ plante, må Periwinkle delvis sol til full skygge. Den vokser best i rik, jevnt fuktig, godt drenert jord. Det kan utvides via forankret stilk borekaks. Den Ohio State University hagebruk og beskjære avdelingen anbefaler borekaks være plantes en tomme fra hverandre mulched på transplantasjonen og "jevnt vannet for den første sesongen av etableringen, å fremme heie på pluggene og heie på nodene i etterfølgende stammer."