Hva er tilholdssted for en Petunia?

May 6

Hva er tilholdssted for en Petunia?

Petunias (Petunia spp.) kommer i en rekke farger, med noen varianter med to nyanser på en enkelt blomst. Selv vanligvis behandlet som sommeren ettårige, kan petunias vokse som stauder i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 og 11. Forberede hagen din seng slik at det gir riktig habitat for langvarig sommerblomster forbedrer blomstring og resulterer i friske planter.

Klima

Områder som får seks eller flere timer med sollys daglig hjelp petunias produserer de fleste blomster, men de kan tåle lys hvis du ikke tankene færre blomstrer. Petunias tolerere ikke kalde og frost vil drepe plantene. Det er best for å plante dem utenfor etter jord er 60 grader Fahrenheit og all fare for frost er forbi. Sommervarmen kan svekke planter eller stoppe dem fra blomstrende, men de vanligvis overleve og sender opp en ny flush av blomstre etter hetebølgen passerer hvis vann og en betimelig beskjæring.

Jord behov

Petunias tolerere nesten alle typer jord så lenge det er godt drenert og ikke bli våt eller vannfylte lett. Beste veksten skjer når jord pH mellom 6.0 og 7.0, som du kan finne ut med en jord testing kit. Tilling et 2-tommers lag av kompost i toppen 6 inches jord forbedrer drenering. Selv om petunias kan vokse i dårlig jordsmonn, gir bruk av gjødsel før du plante dem næringsstoffer som kan øke plante helse og blomstre. Bruke ½ pund av 5-10-5 gjødsel over hver 25 kvadrat foten av sengen og arbeid det inn i toppen 6 inches jord med kompost.

Plasseringen ideer

Selv om hagen senger gir en passende beboelse for petunias, vokse de også i containere. Milliflora varianter produsere mer blomster selv om de er mindre, som kan gi en haug med farge i hengende kurver og potter. Etterfølgende petunia varianter er best egnet til hengende kurver og vindu bokser der de kan trail over kanten. Disse varianter også fungerer godt som en blomstrende groundcover i hagen senger. Hvis du ikke har en seng egnet drenering eller jord, kan du vurdere å plante petunias i en hevet garden bed. Hevet senger renne vanligvis bedre enn tradisjonelle hagen senger.

Care Tips

Vanlig vanning og beskjæring resulterer i den mest kompakte planter og optimal blomstrende. Petunias krever ca 1 tommers vann ukentlig, som er nok til å fukte de øverste 6 til 8 inches jord. Ukentlig vanning som wets jord til nødvendige dybden oppmuntrer dyp rot vekst. Dekker jorda med en 2-tommers lag mulch bidrar til å holde på egnet fuktigheten og hindrer ugress. Petunias kan bli leggy på midseason. Kutte dem av deres halvhøydes styrker ny flush av vekst og blomst. Klemming av brukt blomster kan resultere i flere blomster.