Hva er Sunflower frø bra For?

March 24

Blomst hodet av solsikke planten kan vokse til mer enn 1 fot i diameter. Sunflower frø vokser i midten av diskett-like blomst hodet, med en blomst hode produserer opptil 1000 frø. Frøene har flere bruksområder, med mest åpenbare som matkilde for mennesker og dyr likt.

Snacks

Mellom 10 til 20 prosent av solsikke produksjon i USA går inn i snack produkter, ifølge det amerikanske Department of Agriculture. Forbrukerne kjøper solsikkefrø snacks med og uten skall, blandet med frukt eller nøtter og bakt i produkter som brød og granola barer. Solsikkefrø gjør en sprø salat pynt eller velsmakende tillegg til andre oppskrifter.

Vegetabilsk olje

Åtti prosent av solsikke avlingens verdien går til matolje, ifølge "Alternativ feltet avlinger manualen," skrevet av University of Wisconsin. Solsikke avlingene er en viktig kilde til vegetabilsk olje, som brukes til å lage salat olje, matlaging olje og margarin. Frø produsert kommersielt vanligvis inneholde 39 til 49 prosent av olje. Solsikkeolje har et lavt nivå av mettet fett. Det har en mild smak og lys farge og tåler høy matlaging temperaturer.

Feed

Feed for fjørfe, svin, og husdyr med fire mage kamre er laget fra solsikker frø med skjell, eller delvis de avskallede frø. Det har høyere fiber men mindre energiverdi enn måltid laget av soyabønner, og er høyere i metionin og lavere lysin. Måltid fra de avskallede frø pleier å være høyere i fiber enn måltid laget av ikke-skrog frø. Hele i skallet frø brukes også som fuglen frø.

Industriell

I områder med høy solsikke produksjon (som Øst-Europa) brukes solsikkeolje å gjøre såper og vaskemidler. Solsikkeolje, som andre vegetabilske oljer, kan brukes til å lage stoff myknere, smøremidler, lim, tensider, agrichemicals, belegg og som en plantevernmidler bærer. Likevel, det er ikke alltid en økonomisk mulig bruk av produktet. Solsikkeolje inneholder 93 prosent av energien i diesel drivstoff, noe som gjør det til et potensielt alternativ energi for fremtiden.