Hva er store fjærlett busker med blå & hvite blomster?

March 26

Hva er store fjærlett busker med blå & hvite blomster?

Horticulturists plante store busker med blå og hvite blomster dekorative og som skygge for mindre planter. En busk er en woody plante ligner på et tre, men mye kortere i høyden. Ikke mange busker har blå og hvite blomster på samme plante; busker har imidlertid vanligvis kultivarer med blå eller hvite blomster. Noen busker har fjærlett blader, som er lette i vekt og har myke.

Hortensia

Hortensia dyrkes som ornamentals for deres store blomster klynger, som blomstrer mellom juli og September. Panicle (hortensia paniculata), glatt (hortensia arborescens) og ti arter (hortensia quercifolia) hortensia busker vise hvite blomster. Klynger av blå blomster dukke opp fra bigleaf hortensia (Hydrangea macrophylla). Bare panicle hortensia har fjærlett blader. Panicles er også en av de mest kald-hardføre hortensia busker, vokser i hardførhet soner 3 til 8. Høyden på hver hortensia varierer, men de høyeste busker vokse opp til 5 eller 6 fot høy.

Chastetree

I hovedsak dyrket i det østlige er USA, chastetree (Vitex agnus-castus) eller chasteberry, en store busk som vokser mellom 15 til 20 fot når eldre. Base er i chastetree 10 til 15 fot. Chastetree stilker produsere klynger av hvite og blå eller lavendel blomster om sommeren. Denne shrub stilker og blomster begge har fjærlett tekstur. Chasetree er en deciduous flerårig som kan vokse i kalde hardførhet soner 7 og 8. Shoal Creek og Abbeville blå kultivarer har blå blomster, mens hvit-blomster chastetrees inkluderer sølv spir og Alba.

Syriner

Innfødt til Europa, den vanlige lilla (Syringa vulgaris) når høyder av 8-15 fot, mens sin bredde varierer mellom 6 og 12 fot. Vanlige lilla blomster kommer i en rekke farger, inkludert blå og hvit. Denne shrub blomstene i klynger på oppreist stilker. Den vanlige lilla blomster har en aromatisk duft. Bladene av felles syriner og dens slektning, cutleaf lilla har lys, fjærlett blader. De fleste blomstene på cutleaf syriner er hvit. Begge busker er løvfellende, som betyr bladene er bare grønne våren til midten av høsten.

Ørkenen falske Indigo

Den øde falske indigo (Amorpha fruticosa) er en stor busk dyrket i Sør-California, American Southwest og østkysten. Horticulturists plante ørkenen false indigos som prydbusker. Denne busk vokser mellom 3 til 10 fot høy. Ørkenen falske indigo grenene har 11 til 25 lys, fjærlett blader, som spenner mellom 4 til 8 inches lang. Om sommeren gir den øde falske indigo klynger av mørk blå blomster på busks 3 - til 6-tommers lang, oppreist toppene. En Amorpha fruitcosa sorten, Albiflora, har klynger av hvite blomster. Ørkenen falske indigo blomster utstråler en søt duft.