Hva er støpsler?

April 26

Støpsler er mannlige enheter som kobles til kvinnelige stikkontakter og gi strøm til flyt fra strømkilden gjennom ledningen til en elektrisk drevne enheten. Denne tilkoblingen kan enkelt deles ved å fjerne pluggen fra kontakten. Makt støpsler og stikkontakter er lett finnes i hjem og industrielle innstillinger.

Design

Hver støpselet har to eller tre stål eller messing liggende eller kontakter, som kan være belagt med sink, tinn eller nikkel. En kontakt er levende og får gjeldende, bærer det fra kontakten til enheten. andre kontakten er nøytral og returnerer gjeldende. For å hindre isolasjon svikt i enheten koblet til gjeldende, har noen plugger en tredje kontakt. Vanligvis rommer de fleste stikkontakter to - eller tre-spiss plugger.

Sikkerhet

Støpsler er utformet for å hindre elektriske og redusere risikoen for skade eller død. Pluggen er innkapslet i plast, og når satt helt inn i vegguttaket ingen deler bærer gjeldende er utsatt. Noen plugger er polarisert slik at de kan bare koble ettall vei, hvilke forhindrer elektrisk støt. Vanligvis en av utstikkerne formet eller plassert slik at pluggen kan bare settes riktig.

Innenlandske strømstøpsler

Vanligste støpselet i USA er funnet på husholdningsapparater som TV, lamper og brødristere. Det er enten en eller type B plugg. Type A har to flat liggende og ingen sikkerhet bakken, mens den type B har to flat liggende og en tredje runde sikkerhet bakken spiss. Andre vanlige innenlandske strømstøpsler er C6 og C8, som brukes for bærbare datamaskiner og C14, brukes til stasjonære datamaskiner. Også vanlig er C16, som er identisk med C14 men kan tåle høyere temperaturer.

Industrielle strømstøpsler

Kontakter i fabrikker, fabrikker og andre industrielle formål bruke spesialiserte strømstøpsler. De er designet for å overføre høyere spenning enn det som kreves innenlands, og de har tre, fire eller fem liggende. Mange industrielle plugger, slik som de som oppfyller kravene i National elektrisk produsenter Association, har innebygde sikkerhetsfunksjoner. NEMA mannlige plugger har vridd og låst i hunn-kontakter, som hindrer to fra kobles tilfeldigvis.