Hva er Stinging Nettles?

October 17

Hvis du har noen gang børstet opp mot en brennesle plante, vet du at navnet er velfortjent. Men mens en brennesle brodd kan være ganske smertefull opplevelse, er det også en opp side til dette nysgjerrig anlegget.

Geografi

Stinging nettles finnes i landet innstillinger over hele verden. Det er veldig vanlig i Europa, Asia og Afrika; så i Nord- og Sør-Amerika.

Identifikasjon

I sommermånedene vokser planten fra 1 til 2 meter høy. Anlegget består av en lang, seig stilk med taggete blader som grodde overfor hverandre.

Advarsel

Hver stamme er dekket med ørsmå, hår-lignende, defensiv pigger. Når rørt, inn pigger huden, injisere giftstoffer.

Effekter

En brennesle brodd gir kløe og brenning i nærområdet. Røde flekker og mindre betennelse i huden kan også oppstå. Brennesle stikk kan vare fra noen minutter over en uke.

Forebygging/løsning

For å behandle en brennesle brodd, prøve noen av over skranke anti-klø medisiner-tilgjengelig på apoteket, spesielt de med hydrocortisone eller antihistamines.

Fordeler

Ifølge University of Maryland Medical Center brukes med hensikt spre nettle leaf på huden som midlertidig lindring for smerten av leddgikt eller revmatisme, selv om bevis er svak. Unge blader fra noen varianter av brennesle, samlet i våren, kan kokes og er rik på vitaminer og mineraler.