Hva er Spinning tang brukes til?

August 23

Akkurat som alle andre bransjer har oljeboring sin egen sjargong - et ordforråd vilkårene særegne for bransjen som innsidere kommunisere, selv om de noen ganger virke uforståelig for utenforstående. En slik setning i oljeboring er "spinning tang." Dette begrepet brukes om hverandre med flere andre setninger som refererer alle til den samme stykket utstyr.

Boring

Oljebrønner er gravd av roterende litt montert på slutten av en lang pipe; røret viser, litt blir også, og dens tenner tygge inn i fjellet. Trykket opprettet av vekten av røret holder litt rive bort på fjellet. Boring gjørme renner ned røret, gjennom borekronen og tilbake opp sidene, fjerner grunnen rock og annet rusk fra skjæring overflate.

Rør

Som drill ned, må mannskapet fortsette å legge nye rør, fordi avstanden fra riggen til å bore vokser stadig større. Tilstøtende segmenter av røret er sammen med gjennomtrukket forbindelser og disse "leddene" gjøres ganske stramt. Spinning tang er i utgangspunktet en stor fastnøkkel brukes til å skru ut disse leddene og separate deler av røret eller alternativt skru tilstøtende deler sammen. De er vanligvis pneumatisk eller hydraulisk operert, slik at de kan gi mye av dreiemoment.

Nomenklatur

Spinning tang går av mange forskjellige navn. De kan kalles "casing tang," "rør tang," "roterende tang," en "spinning fastnøkkel" eller bare "tang," avhengig av bruk. De kan også brukes til å montere sammenhengende deler av casing, en stor-diameter pipe satt inn i brønnen på forhåndsbestemte intervaller. Akkurat som røret på drill akselen, må dekselet også monteres ved hjelp av spinning tang.

Betraktninger

I sjargongen boring industrien, "bryte" en felles med spinning tang betyr løsne den. Når det er brutt, kan spinning kjeden være snudde røret flere ganger, og trakk ut å raskt skru felles. Når rør eller rør må monteres, reverseres prosessen; først spinning kjeden brukes til å raskt skru de to endene sammen, så spinning tang brukes til å gjøre felles stramt og bruke dreiemoment.