Hva er spesielt med Redwood?

December 9

Hva er spesielt med Redwood?

Redwood trær er medlemmer av slekten Sequoia, oppkalt etter "Sequoiah," en Cherokee sjef som utviklet Cherokee alfabetet. Et tre består av mykt tre, er det en ideell fuglefjell sted for fugler som hakkespetter og ugler. Den utrolige størrelsen på redwood treet og dens evne til å overleve i tusenvis av år, har gjort det verdensberømte art.

Redwood arter

Redwood treet er en del av slekten som inkluderer den kystminister redwood (Sequoia sempervirens) og Sierra redwood (Sequoia gigantean). Disse to arter av trær er de høyeste og longest-lived trærne registrert på planeten jorden. Sierra redwood er den longest-lived organismen i tilværelsen, mens den kystminister redwood strekker seg videre inn i himmelen enn noen andre treet.

Alder

Sierra redwoods anses spesiell fordi de rutinemessig bor mellom 2000 og 3000 år, med noen antas å være nesten 4000 år. Det er et tall som er langt over det de fleste andre arter av trær. Mens det er umulig å måle nøyaktig levetiden, er metoder på plass som tillater forskere å estimering av alderen på et tre basert på antall "Ring" i de falt badebukser av trær av tilsvarende størrelse.

Berømte trær

Yosemite National Park "Grizzly Giant" antas å være den eldste levende redwood i tilværelsen, med en omtrentlig alder 3800 år. I mellomtiden "General Sherman" og "President" både vokse i Sequoia National Park og antas å være nesten på samme alder som Grizzly giganten. Disse trærne og andre - er en del av folklore of the United States, som millioner av mennesker hvert år flokk for å få en førstehånds se på disse gigantiske, gamle trær.

Habitat og trelast

Redwood skogene er også vurdert spesiell fordi de er en viktig naturlige habitat for truede arter som Nord flekkete ugle, rapporterer Arbor Day grunnlaget. Trelast redwood treet er høyt verdsatt fordi det er spesielt motstandsdyktig mot nedbryting. I tillegg produserer den store massen av hver individuelle treet en eksepsjonell mengde trelast, gjør hvert tre svært verdifull.