Hva er sopp på Cactus?

January 31

Hva er sopp på Cactus?

Kaktus er klassifisert som en saftig, som er en type plante som har spesielle funksjoner for å hjelpe den overleve i en barsk ørkenen miljø. Til tross for deres tilpasninger lider kaktus ofte av soppinfeksjoner.

Typer

En soppinfeksjon kalt helminthosporium infiserer liten sylindriske rekke kaktus kalt echinocereus, mens en jord-borne patogen kalt pythium skader fat kaktus. Stikkende pærer påvirkes av phyllostica pad spot. Ulike typer kaktus påvirkes av kaktus anthracnose, som er forårsaket av colletotrichum sopp.

Effekter

Helminthosporium infeksjoner er preget av våt, mørk, innsunkne områder av råte på den øvre delen av anlegget. Anlegget også rots innenfra. Pythium rot forårsaker en lignende type råte dypt inni fat kaktus; infeksjon angrepene såret, feil plantet og overwatered planter. Kaktus phyllosticta pad sted utvikle små svarte flekker, mens kaktus anthracnose skaper lys brune flekker med liten rosa pustler på ytterveggen av anlegget.

Forebygging/løsning

Forhindre pythium rot med mefanoxam behandlinger og riktig dyrking praksis. Fjerne planter som er berørt med helminthosporium, phyllosticta og anthracnose slik at de ikke infisere omkringliggende sukkulenter.