Hva er skadedyr & sykdommer i en Dracaena Fragrans Massangeana?

January 1

En Bredbladet eviggrønn med attraktive løv, Dracaena fragrans "Massangeana" - også kalt korn anlegg - vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 til 12. Den lave vedlikeholdskrav og store prangende bladene gjør "Massangeana" en populær houseplant i områder hvor det ikke er hardfør. Selv om "Massangeana" korn anlegget har ingen alvorlige problemer, er det ikke immun mot skadedyr og sykdommer.

SAP-suger insekter

Spider mites, skalaer, Trips og Oversiden er noen av sap-suger skadedyr som lever phloem sap løpe gjennom "Massangeana." Disse skadedyr vanligvis skade ikke omfattende korn anlegget, men kan redusere fremkomsten av "Massangeana." Som insekter forbruker celleinnholdet av anlegget, kan "Massangeana" oppleve misfargede og visnet blader som kan slippe fra anlegget. Videre kan deres fôring føre til dårlig kraft og forkrøplet vekst i anlegget. Sprøyting av mais anlegget med neem olje med sju - til 14 - dagers intervaller vil kontrollere disse skadedyr uten bruk av unødvendig giftstoffer.

Tygge insekter

Ifølge University of Florida samarbeidende Extension Service nettsted, kan tygge insekter være et problem på "Massangeana" korn anlegget. Larvestadiet av sopp mygg er et eksempel på en tygge insekt som kan bli et problem til "Massangeana" spesielt når dyrket som en houseplant. Voksen sopp mygg skade liten eller ingen houseplants men kan fort bli et irritasjonsmoment til folk. Larvene lever, men er en annen historie og ville chew opp på røttene av infested korn anlegget. Sopp kjellere blir et problem når det er for mye fuktighet og råtnende saken plager korn anlegget. Bare fjerne råtnende plantemateriale fra rundt anlegget og unngå overwatering å kontrollere sopp mygg. For alvorlige infestations, skyll jorda med 1 til 8 ts av bakterien insektmiddel Bacillus thuringiensis blandet inn 1 gallon av vann.

Blad-spising Larvene--som banan møll - er et annet tygge insekt som kan hjemsøke maisplanter. Imidlertid er blad-spising Larvene vanligvis ikke et problem for "Massangeana" dyrket innendørs som en houseplant.

Sykdommer

"Massangeana" korn anlegg er utsatt for leaf spot sykdom og roten råte. Leaf spot sykdom er forårsaket av en sopp patogen som vil forlate brun eller gul formet uregelmessig flekker av mais anlegget. I ekstreme tilfeller kan bladene faller fra anlegget. Leaf spot sykdom fører sjelden til langsiktige skader og de fleste planter tåler dette soppinfeksjon. Du kan imidlertid å kontrollere blad flekk sykdommen ved å fjerne alle falt anlegget rusk og avkall overhead vanning. Roten råte er et mer alvorlig problem som kan sterkt påvirke helsen til korn anlegget. Rot råtne skjer hvis planten vokser i jord med dårlig drenering eller hvis du gir for mye vann for anlegget.

Betraktninger

Det beste forsvaret mot skadedyr og sykdommer er å gi "Massangeana" korn anlegget kulturelle behandling. Unngå overwatering anlegget, slik at de få inches jord tørke før irrigating, og regelmessig rydde opp rusk rundt anlegget. Vannivå vil føre tips av bladene brown og krøller, og kan la anlegget stresset, som igjen gjør det mer utsatt for problemer. En sunn og livskraftig korn anlegg vil kunne tolerere skadedyr og problemer bedre enn en usunn.