Hva er Savanna jord typer?

August 6

Hva er Savanna jord typer?

Savannen er preget som områder kobler ekvator skog og tropiske ørkener, med et bredt utvalg av vegetasjon i gressletter, ørkener og skogsområder. Største savannen er i Sør-Afrika, har 46 prosent av land i området. Savannen jord typer bestemmes av klimaet de opptar, men er vanligvis porøs med rask drenering av vann.

Klimatiske Savanna jord

Som navnet antyder, er klimatiske savannen betinget av klimaet de finnes i. Årlig nedbør i disse områdene er 20 til 50 inches og konsentrert i seks måneder av året. Som et resultat, er jord generelt veldig tørr og porøs mesteparten av året, bidra til naturlige branner, som brenner gresset og vegetasjon i området. Aske fra disse brannene reintegrere næringsstoffer i jorden, og gjøre dem mer fruktbare for nye plantevekst. Det er gjennom denne prosessen som nye planteliv trives. Savannen i Afrika, Brasil og Australia har områder med denne jord.

Edaphic Savanna jord

Edaphic savanna forhold bestemmes av deres jord, snarere enn klimatiske forhold. Jorden er ikke så avhengig ville branner å gjenopprette næringsinnhold. Jord er ganske grunne og laget av leire, vanligvis forekommer på rygger eller i daler. Leiren som preger denne jordtype er i stand til å bli vann logget i våte forhold, som opprettholder plante vokse. Jorden er bare i stand til å opprettholde gress, liten busker og noen trær, bli mer karrige under tørrere måneder. Deler av australske savannen har denne typen jord.

Avledede Savanna jord

Jord i denne savanna resultater fra brukerinngripen på land. Når folk fjerne fruktbare land for storfe beite eller avlinger, dannes avledede savannas. Avledede savannen er ikke holde opp jord næringsinnhold fordi alle vegetasjonen som tidligere fornyet jord er fjernet. Jord gjenvinner aldri virkelig plantelivet som eksisterte før det ble fjernet, bare gi liv til små gress. Egenskapene til denne typen jorden er tørr, leire-lignende og til slutt bli sandy. Uten rot systemer fortrenger vind jord i disse savanner raskt, vei til sandstormer. Savannen av denne typen oppstår ofte rundt oppdrett områder i Afrika.