Hva er rot lengden på en slå ut Rose Bush?

January 7

Hva er rot lengden på en slå ut Rose Bush?

Bred av amerikanske hybridizer William J. Radler, ble «Knock Out» rose introdusert i USA i 2000. Tøff, hardy og motstandsdyktig, «Knock Out» og sine søsken, som "Rosa Knock Out," har blitt plantet i tusenvis i en rekke klima og situasjoner. Roten avhenger av "Banke ut" eller noen andre rose bestemt busk og om den er dyrket i bakken eller i en beholder. Som en tommelfingerregel spre røtter og kronen omtrent samme avstand.

"Slå ut"

En moden "Knock Out" steg, hevet under gode forhold, vokser 2 til 4 fot høye og sprer 3 til 4 føtter. Derfor vil rotsystemet av modne busk også ha en spredning av 3 til 4 føtter. Hvis rose er sentrert i en plante plass, med røtter spre utover på alle sider, lengste røttene potensielt ville like radius av en 3 - til 4-fots sirkel--1 1/2 til 2 fot. Det vil trolig ta flere år etter planting for røttene av en "Banke ut" rose til deres full lengde og størrelse.

Planting

Optimale planting forhold føre til maksimal akselerere veksten. For containerized roser, grave et hull dobbelt så brede og litt dypere enn høyden på beholderen. Bland organisk materiale med skitt på bunnen av hullet, fylle delvis med vann og plante rose så toppen av rot ballen er selv med toppen av hullet. Hvis planting en bart-rot rose, grave hull litt dypere enn høyden på din spade eller spade og opprette en haug med kompost/jord blanding i den. Ordne røttene over denne haugen, vann og fylle hullet.

Beholder vekst

"Slå ut" kan med hell dyrkes i en container, forutsatt at beholderen er minst 3 fot i diameter. En halv whisky fat eller badekar kan fungere bra. Sunn potten dyrket eksemplarer trenger god drenering, så sørg for at beholderen har drenering hull og et lag med grus, krukkeskår eller andre drenering materiale i bunnen (under laget). Potting blanding, forsterket med organisk materiale, vil gi for optimal rot.

Betraktninger

Røttene er alltid et grunnleggende hensyn når transplanting roser, inkludert "slå ut." Hindre skade rotsystem, pass på at når du grave opp rose, inkluderer en rot ballen så bredt som anlegget kronen. Minste røttene kan fortsatt opprettholde noen skade i transplanting prosessen, men med tilstrekkelig vann og riktig planting, transplantasjon sjokk minimeres.