Hva er roser?

October 10

Roser er flerårige planter som blomstrer med store, fargerike blomster, noe som gjør det til en av de mest populære plantene i verden. Mens roser har eksistert i naturen i svært lang tid, ble mest moderne roser opprettet gjennom en hybridisering de siste 150 årene.

Definere roser

Roser er en busk eller vintreet som tilhører planteslekt Rosa og Rosaceae anlegget familien. Roser er kjent for å ha stor, attraktiv blomster som kan være hvit, rød, rosa, gul eller oransje. Naturlig rosa blomster har fem petals, mens dyrket roser har vanligvis mange ekstra kronblad. Torner pryder stilkene på de fleste varianter.

Typer roser

Bush roser vokse til en stor busk som kan nå opp til 6 fot høy. Klatring roser har lang stammer som må festet til et espalier eller post. Busk roser vokser vertikalt og kan nå opp til 12 fot høy, mens bunndekkende roser vokse vannrett over bakken. Arter roser er varianter som kan bli funnet i naturen. Gamle hagen roser er de variantene som ble dyrket før 1867 moderne roser er de som ble opprettet etter 1867.

Historien om roser

Roses har eksistert i minst 40 millioner år. Dyrking av vill roser for hagearbeid formål begynte rundt 5000 år siden og fortsatt populær til rundt Romerrikets fall i 300s. Anlegget popularitet steget over tid, og på 27 tallet roser ble akseptert som betalingsmiddel i edle sirkler. Roser ble dyrket for å øke antall blomstrer, og den første moderne hybrid te steg ble opprettet i 1867.

Navngi roser

Roser er vanligvis omtales av forskjellige navn, som er bare et navn at hybridizer gir rose når den opprettes. Dette har ført til litt forvirring, som ulike deler av verden vind opp med samme rose har flere navn. Siden 1980 gis alle nye roser et kirkesamfunn, som kalles en cultivar navn, som inkluderer en tre bokstaver-kode basert på hybridizer og en rekke bokstaver. International Cultivar registreringsinstans godkjenner navnene og sikrer hvert steg har et unikt navn.