Hva er rosa Jasmine?

March 19

Hva er rosa Jasmine?

Rosa Jasmine er en populær blomst i kan hager over hele verden. Det er verdifull både for utseendet og behagelig duft, som vanligvis er en av de sterkeste i jasmine familien. Gartnere kan plante rosa jasmine i mest milde klima og nyte sin søte blomster hvert år.

Definisjon

Rosa jasmine er en evergreen vintreet opprinnelig dyrket i Kina. Det har stor, dyp-grønne blader og produserer klynger som er små og stjerneformet. Det er flere forskjellige varianter, og de kan alle bli referert til som enten rosa vinter jasmine eller bare jasmine. Den spres hovedsakelig via borekaks og lagene.

Bruker

Normalt, rosa jasmine er en meget raskt voksende vintreet, og kan raskt dekke 20 fot gjerde eller annet materiale. Gartnere kan imidlertid også velge aggressivt sviske tilbake deres jasmine og slå den inn i en busk. Huseiere har en tendens til å plante jasmin trellises eller hjørner der det lett kan dominere og bli en landskapsarbeid hovedfunksjon. Duften av jasmin rosa brukes også i flere oljer og parfymer.

Jord og vann

Rosa jasmine vokser best i nøytral jord, hvor som helst fra 6 til 8 på pH-skalaen. Det vil vokse mer raskt hvis det er hjulpet av gjødsel. Den jasmine anlegget elsker vann og foretrekker godt drenering jord og en kontinuerlig kilde til vann, selv om overwatering vil raskt drukne den. Eiere administrere ofte flytende gjødningsstoff fra våren til høsten å oppmuntre vekst.

Blomstrende

Rosa jasmine faktisk produserer hvite blomster: bare hengende knopper er rosa, før de begynner å blomstre. I riktig klima begynner anlegget å blomstre så tidlig som i februar, selv om det kan være noen måneder senere i kaldere områder. Den varmere været, den tidligere i sommeren stopper det blomstrende, siden anlegget ikke liker for mye varme. Det er viktig at jasmin forstand temperaturendringer årstidene så vil produsere nye knopper hvert år.

Beliggenhet

Når det gjelder sollys, rosa jasmin er svært motstandsdyktig mot direkte varme og foretrekker fullt sollys når det er mulig, selv om noen skyggelagte områder også arbeide. Fordi vintreet vokser så raskt og enkelt, bør det bli plantet på et sted hvor det er lett å kontrollere, og ikke hoppe gjerde og invadere andre hager.