Hva er Robe tre?

August 31

Robe tre kommer fra trompet treet, også kalt Robe de sabana. Trompet treet er innfødt til Stillehavet lavlandet regionen i Costa Rica, og blomstene er så verdifulle for deres fantastiske skjermer som tre workability og styrke. Behovet for denne vakre tre har blitt så høyt at Robe stadig sjeldnere utenfor parker og reserver.

Bagasjerommet og løvverk

Tabebuia rosea (Robe treet) kan vokse opp til 90 fot høy i habitatet sitt naturlige regnskogen. Bagasjerommet vanligvis måler ca 2 fot i diameter. Robe treet vokser med en rett bagasjerommet. Store folder vises nær sin base, og disse skjemaet kort røtter på bakkenivå. Barken av Robe treet er lys grå til brun i fargen, og i små trær, fine sprekker merke overflaten. I eldre trær er barken mye tykkere og grovere, preget av bred vertikale sprekker. Fast grenene er vanligvis kantete, og de deler seg i stubby kvister. Bladene er ordnet kvistene, alle består av fem elliptiske brosjyrer som varierer i størrelse. Ordningen av løv og greiner oppretter en skyggefull, koniske krone. Bladverket er utgytt i slutten av desember til januar, og treet fortsatt bare til April.

Blomster og frukt

Robe treet blir også kalt trompet treet, et navn som er avledet fra de store trompet-formet blomstene som blomstrer mellom April og August. Disse blomstene blomstrer i en rekke farger fra rosa til hvitt. Fruktene av Robe treet er pods som åpne for å løslate bevingede frø. Blomstene falle i slutten av August til begynnelsen av September, og ofte beholde sin farge for et par dager.

Robe tre

Robe ved varierer i farge fra golden til chestnut brun. Dens massetetthet er blek rose-farget. Robe veden har en rett, tett forriglet korn som har utmerket maskinering og snu kvaliteter, noe som gjør det til en ideell tre for skallfasetter. Dens styrke er teak.

Bruker

Robe brukes i produksjon av møbler og cabinetry. Det er også mye brukt i båtbygging. Fordi det er veldig gjennomførbar, er foretrukket i produksjon av dekorative tre elementer som finer, gulv, trim og spiler. Barken av treet Robe inneholder tanniner, nyttig i en rekke hjemme rettsmidler. Det har blitt plantet som en dekorativ i hele Costa Rica, der den trives også langs veikanter og utsatte områder der miljøforurensning er høy.