Hva er produkter av anlegget åndedrett?

December 10

Hva er produkter av anlegget åndedrett?

Anlegget åndedrett er ofte en av de første livssyklus progresjoner som folk lære om i skolen. Anlegget lysbilder er vanlig for å studere, samt spiring av hurtigvoksende frø, som bønner og tomater, i papir kopper som eksempler kan være høstet og undersøkt. Du kan imidlertid ofte for å forenkle konseptet for yngre studenter, er noen av detaljene glattet over, som lære om produkter av anlegget cellular respirasjon.

Pyruvate

Pyruvate produseres under det første trinnet i åndedrett - Glykolysen. Planter benytte næringsstoffer samlet fra jord med rotsystem danner pyruvate i mobilnettet stoffer uten oksygen. Under denne prosessen frigi planter også NADH og ATP molekyler.

Acetyl CoA

Etter etableringen av pyruvate, det er decaboxylated og blandet med eksisterende coenzyme A. Dette gir acetyl ekthetsgarantien, koblingen mellom Glykolysen og Krebs syklus metabolske prosesser. Dette trinnet kalles, ikke overraskende, som pyruvate dekarboksylering.

CO2, NADH, ATP, FADH2

CO2, NADH, ATP og FADH2 er de ultimate produktene av mobilnettet åndedrett. De er resultatet av den siste aerobic prosessen, som kalles Krebs syklus. Under Krebs syklus, acetyl CoA molekylet er oksidert, og gratis elementer pålitelig og forutsigbar danner disse fire forbindelser.