Hva er Poales & Diocots?

October 11

Hva er Poales & Diocots?

Monocotyledons og blomsterplanter (Poales og dicots) ble først gitt formell anerkjennelse av biolog John Ray i 1682 i hans publikasjon, "Methodus Plantarum Nova." Vilkårene ble tildelt de to store klassene av blomstrende planter og fortsatt brukes i dag. Skillet mellom de to klassene er langt fra ufeilbarlig og mange unntak forekommer i planter som besitte karakteristikkene av både klassifiseringer. Botanikere uenige ofte på riktig taksonomi plasseringen for disse unntak akseptert botaniske regler.

Frø

Poales har cotyledon eller frø blad. De fleste Poales har en endosperm i frø. Endosperm er vevet som omgir og gir næring til fosteret som det vokser og kommer fra frø. Dicots har to cotyledons (frø blader) og kan eller kan ha ikke endosperm. Embryo som ikke har en endosperm, som i ert og bønne frø, absorberer deres mat lagring vev før de blir sovende og utvikle store, kjøttfulle cotyledons i stedet.

Røtter og vaskulære systemer

Primære roten av monocot vokser ikke dypt i bakken, men i stedet utvikler et nettverk av grunne fibrøs eller kjøttfulle røtter forgrening fra den. I dicot er primære roten en stor, dyp og dominerende taproot med noen små sekundære røtter forgrening fra den. Av stilkene av monocot har spredt vaskulær bunter som bærer vann og næringsstoffer fra jorda, gjennom røttene til nivået på anlegget. I dicots ordnes vaskulær buntene utelukkende rundt omkretsen av stammen.

Blader, blomster og Pollen

Monocot bladene er vanligvis lineær eller avlang i formen med årer parallell langs bladverket. Dicots har bredere-formede blader med årer kjører i en netto figur langs blad overflaten. Monocot blomst deler forekommer i treere eller multiplum av tre. Dicot blomstene har vanligvis fire eller fem deler. Pollen av monocot har en fure eller pore, gjør det monocolpate. Dicot pollen er tricolpate, med tre furer eller porene stede. Poales er vanligvis urteaktige eller leafy dicots kan være urteaktige eller woody.

Unntak

Noen planter har både Poales og dicots, men har vært plassert av botanikere i en klasse eller andre. Plantene som synes ikke å passer helt inn i en klasse eller den andre er vanligvis resultatet av en delt avstamning mellom Poales og dicots. Yams er Poales med bred, veined bladene mer karakteristisk finnes i dicots. Vannliljer er dicots med et enkelt, monocot-lignende cotyledon og spredte vaskulær bunter i deres stammer. Ingen enkelt karakteristiske, derfor er tilstrekkelig i klassifisere en plante som en monocot eller en dicot.