Hva er planteriket?

October 26

Hva er planteriket?

Taksonomi kan defineres som biologiske klassifiseringen av jordens ulike organismer. Engelsk og Latin navn brukes i dette systemet for klassifisering. Biologer klassifisere planter i Storbritannia Plantae, som deretter er inndelt i mindre divisjoner (stamtreet) og sub-divisjoner basert på egenskaper som størrelse, vekst og reproduksjon. Mer enn 260.000 plantearter kategoriseres, og de fleste er blomstrende urter.

Opprinnelse

Ifølge University of California Museum of Paleontology, kan begynnelsen av planteliv spores tilbake til ordovicium perioden, som begynte ca 490 millioner år siden, med slutten av Cambrian perioden, og endte rundt 443 millioner år siden, med begynnelsen av silur perioden.

Utmerkelse

Planter eksistert før dyr, og tre funksjoner skille planteriket fra dyreriket: planter har klorofyll, et grønt pigment nødvendig for fotosyntesen; sine cellevegger er gjort solid av et materiale kalt cellulose; og de er fast på ett sted.

Sortering

Den største sortering divisjoner er vaskulær og ikke-vaskulær. Planter er de som har et system for sirkulerende væske gjennom røttene, stengler og blader. Eksempler på planter er trær, solsikker og vannliljer. Non-vaskulær planter har ikke evnen til å sirkulere væsker og må absorbere dem fra omgivelsene. Eksempler på ikke-karplanter er mose og alger.

Reproduksjon

Planter er sub delt inn i to ytterligere grupper: de som reproduserer fra sporer og de som reprodusere fra frø. Planter som reproduserer fra frø er delt inn i to kategorier: blomstrende planter og bartre og allierte. De aller fleste av planter i planteriket er blomstrende planter. De mer enn 12.000 artene er planter som reproduserer ellipseformede.

Fotosyntese

Fotosyntesen er en prosess som omdannes lysenergi til kjemisk energi. Grønne planter er bare planter som produserer oksygen og lage mat, som kalles fotosyntese. Dette foregår i chloroplasts, som har klorofyll i dem. Klorofyll absorberer sollys. Fra sollys kombinere grønne planter karbondioksid og vann for å lage sukker og oksygen. Grønne planter bruk sukker for å gjøre stivelse, fett og proteiner.