Hva er oransje trevlet Pods på et Cedar tre?

March 21

Hva er oransje trevlet Pods på et Cedar tre?

De kan se ut som noe fra en science fiction-film: oransje, trevlet pods som sive en lignende-farget goo og drapere mystisk fra greinene av en cedar tree. Disse rare strukturer, men er resultatet av en enkelt sykdom som er relativt harmløs--cedar apple rust - selv om det bokstavelig talt henger en stund.

Cedar Apple Rust

Cedar apple rust er brakt av patogen Gymnosporangium juniperi-virginianae. Denne soppen rammer sedertre trær (genus einer) i tillegg til apple og crabapple prøver (genus Malus). For å trives, sopp må flytte fra én vert til en annen, betyr at sedertre og epletrær må være i nærheten av hverandre, vanligvis ikke mer enn flere hundre fot fra hverandre.

Galls

Oransje pods kalles galls - strukturer som vokser på et tre som følge av en infeksjon, og skiller en oransje, geléaktige stoffet. Disse galls vanligvis vokse kraftig under våte vårvær, så begynne å dø som regntiden avtar. Fordi galls er en levende del av treet, deres død, også har innvirkning på den kvister av galls er knyttet til. hver av disse kvister er sannsynlig å dø fra plasseringen av galle til slutten av kvist.

Symptomer

Før galls danne, symptomer først som små gule flekker på bladene av infiserte treet. Som de eldes, disse stedene ta på oransje med en rød kantlinje, og utvikle små svarte flekker i midten av det infiserte området. Undersiden av bladet begynner å vise dannelsen av en cuplike struktur med rør festet. Disse rør avgir deretter spores som infiserer i nærheten planter. Galls vente til våren til skjemaet.

Ledelse

Selv etter det dør, er oransje galle sannsynlig å være knyttet til cedar treet for et år eller mer. Syklusen av sedertre apple rust krever 24 måneder å fullføre. Bortsett fra minimal kvist dieback, men gjør galle liten skade på treet. Oransje pods kan bare fjernes manuelt; Dette bør gjøres før våt vårvær oppfordrer spredning av smitte til andre planter.