Hva er oransje ting på min bad flis Injiseringsmasse?

April 2

Når du installerer flis i et bad, legges grout hindre støv og andre stoffer gathering mellom flisene. Luftfuktighet på badet gjør flisen fugemasse mer utsatt for misfarging fra jern innskudd eller mold. Muggsoppsporer er for liten til å se med det blotte øye, men kolonier av muggvekst være synlig på fuktig vegger. Mugg er en type mold ofte sett av huseiere.

Årsakene til oransje ting

Oransje misfarging på flisen fugemasse i bad har et par viktigste årsakene. Første skyldes mold, som utvikler fra kombinasjonen av fuktighet og varme på badet. Den andre årsaken er overflødig jern i vannet. Jern kan flekken badekar og andre lys inventar som vann berører.

Farene ved Mold

Mens overflødig jern i vannforsyningen ikke utgjøre en helserisiko, kan det gi vannet en ubehagelig smak. Mold og mugg kanneavreise oransje rester på fugemasse, derimot, poserer en rekke helserisiko. Mold er et allergen for mange mennesker og kan føre til åndedretts problemer eller kald-lignende symptomer som rennende øyne, hoste og Nysing.

Misfarging av Mold

For å hindre mold dannet på flisen fugemasse på badet, forhindre forholdene som fører til mold vekst. Installere og kjøre en uttak vifte eller åpne et vindu på badet mens du dusjer kan fuktigheten å unnslippe raskere. Hvis du ikke har en utvinning fan eller bad-vinduet, eller hvis mold fortsetter å vokse, tørke ned Fliselagte områder i badet med et håndkle etter bading. For alvorlige tilfeller må du definere en avfukteren på badet. Når mold og mugg utvikle, fjerne ved å rense grout med vaskemiddel eller blekemidler.

Misfarging fra jern

For å hindre oransje misfarging på grunn av jern, filtrere eller endre vannet før den kommer inn i hjemmet. Noen alternativer for å fjerne eller nøytralisere jern i vannet inkluderer installasjon av vann Tøymykneren eller oksiderende filter eller legge polyphosphate til vann gjennom en pumpe. Hvis oransje flekker på grunn av jern allerede dannet på grout i badet, kan du fjerne dem ved rengjøring med vaskemiddel eller blekemidler.