Hva er oransje saft kommer ut av en Dogwood treet?

August 30

Hvis din dogwood har begynt blødning oransje, bekymre deg ikke---det er ikke syk eller døende. Selv om oransje goo kan ser fryktelig, er det ikke på grunn av noe innenfor treet, men snarere noe fôring på sap. Dogwoods kanne blø etter å ha blitt slettet eller skadet. Selv om det er lite du kan gjøre når det skjer, kan du ta skritt for å hindre blødningen i fremtiden når du forstår hva som forårsaket den.

Årsak

I virkeligheten er ikke din dogwood blødning oransje sap. Sin sap er blir slått oransje av gjær og sopp, som Cryptococcus macerans, lagre energi i karoten fylt sacs. Karoten er det som gir gulrøtter oransje farge. Gjær lever på høyt sukkerinnhold av sap. Som gjær sprer seg, gjør det sap ser oransje.

Hvorfor Dogwoods "blø"

Dogwoods anses "bleeders." Blødning oppstår når et tre blir skadet eller beskjæres på senvinteren eller tidlig på våren før den blomstrer. Dogwood bringer feilaktig opp sap til det skadde området, tenker at det er nødvendig å produsere blomster. Det synes ikke å forstå at det er ingen plass for sap å gå, og sap ender opp strømmer ut av treet. Maples, butternuts, valnøtter og bjørketrær er andre blødning trær.

Behandling

Når et tre har blitt skadet, er det ikke noe du kan gjøre, men vente å helbrede seg selv. Blødningen selv gjør ikke store skader på treet. Dekker sår med såret dressing vil ikke stoppe et tre av blødninger og kan gjøre mer skade på treet ved å øke fuktighetsnivået rundt såret. Hvis sap plager deg, eller hvis den oppmykning bark, kan du fjerne den med såpe og vann. Til slutt, vil treet slutte å sende sap skadet området, vanligvis på forsommeren.

Forebygging

I fremtiden, kan du forhindre din dogwood fra blødning ved beskjæring det senere på forsommeren når bladene har dannet på treet. Dogwoods bør ikke bli trimmet i April eller mai fordi det gjør dem utsatt for borers. Gjør mindre kutt som er mindre enn 3 inches i diameter hjelper også minimere blødning.