Hva er nyttige alternativer til uorganisk gjødsel?

October 22

Hva er nyttige alternativer til uorganisk gjødsel?

Som interesse for økologisk hagebruk vokser, søker mange gartnere naturlige alternativer til syntetisk gjødsel. Kompost gjødsel er billig eller med gratis og forbedre jord tekstur i tillegg til å gi næringsstoffer. Andre alternativer omfatter dyr og plante biprodukter og dekke avlinger. Veie de mulige fordelene og ulempene med noen gjødsel før en beslutning.

Jord endringer

Jord endringer, som gjødsel og kompost, er ikke teknisk kalt gjødsel fordi de er ikke regulert og kan variere i sin næringsinnhold, ifølge Colorado State University. Men er de nyttige tilsetningsstoffer til hagen fordi de forbedre jord tekstur og drenering og kan legge til jord næringsstoffer og mikroorganismer. Bruk bare godt råtnet gjødsel og kompost for å redusere risikoen for soilborne patogener. Bruke manures to til tre måneder før en grønnsak avling er satt for innhøsting.

Anlegget biprodukter

Flere gjødsel laget fra plante-produkter, som mais gluten måltid, alfalfa pellets, bomullsfrøolje måltid og Soyabønne måltid, er rik på nitrogen og har sporingsnivåer av mineraler. Mais gluten måltid, som er dyrere enn syntetisk gjødsel, undertrykker spiring frø; Bruk det tre-fire måneder før Såing, eller etter planter har spirer. Alfalfa pellets brukes til å øke organisk materiale i jord og tilbyr næringsstoffer, men kan inneholde frø. Bomull er tungt behandlet med plantevernmidler og rester tendens til å forbli i frøene. Soyabønne måltid, som andre biprodukter, kan inneholde GMO (genmodifiserte organismer).

Dyr biprodukter

Dyr biprodukter vanligvis er Hentet fra slakteri og fiskeindustrien og gir høye nivåer av næringsstoffer for planter. Bein måltid, blod måltid, fjær måltid og fisk emulsjoner brukes som alternativer til syntetisk gjødsel. Det hovedavdeling ulempen av de fleste av disse produktene koster, selv om de vanligvis koster mindre på feed butikker enn barnehager. De fleste dyr biprodukter release næringsstoffer sakte, selv om blod måltid kan brenne plantene hvis brukt tett til røttene. Noen av disse produktene kan ha en stygg lukt som forsvinner innen få dager av programmet.

Dekke avlinger

Vegetabilsk hagearbeid er vanskelig på jord. Fylle din jord vinteren ved å plante en cover avling, som clover, vinter hvete eller vinter rug. Disse plantene hindre erosjon og Luke vekst, redusere jord komprimering og Legg nitrogen til jord da de er gravd våren. Velg en dekkvekst basert på sin tilpasning til ditt område og tilgjengeligheten av frø. Planter som overvintrer, som staude rug gress og vinter rug produserer tung øverste vekst i våren som er vanskeligere å grave.