Hva er noen lette terrassebord alternativer til kryssfiner?

August 25

Hva er noen lette terrassebord alternativer til kryssfiner?

Selv om de tidligste eksemplene på limtre kan dateres fra det gamle Egypt, byggherrer ikke vedta kryssfiner som et byggemateriale til tidlig 1900-tall. Utvikling av vanntett lim i 1934 så kryssfiner bli en etablert råstoffet for mange bransjer, og av 1975 over 16 milliarder kvadrat fot av plywood ble produsert i USA. Som i 2011 er bruk av kryssfiner fremdeles utbredt på tross av alternative moderne materialer.

Bruk

Valget av terrassebord materiale er sterkt avhengig av sin tiltenkte bruk. Byggere bruker vanligvis kryssfiner terrassebord som et under lag, også kalt et substrat for taktekking og innvendig gulv. Ekstern bruk inkluderer hage dekk og gangveier, båt, docks og flyter. Tettheten av kryssfiner varierer avhengig av hvilken type treet brukes til å gjøre det, men en 8-ganger-4 fot ark 1/2-tommers tykke kryssfiner typisk veier ca 45 pounds, et ark med 3/4-tommen plywood ca 68 pounds.

Cellulosic fibertre

Cellulosic fibertre er en lav tre-basert byggemateriale som gir et alternativ til kryssfiner tak og gulv terrassebord, og har også gode varmeisolerende egenskaper. Produksjonsprosessen for cellulosic fibertre er svært lik papir gjør, og det er tilgjengelig med opptil 100 prosent resirkulert papir innhold. Et ark cellulosic fibertre veier omtrent halvparten så mye som en identisk størrelse kryssfiner bord, og selv om arkitekter angir vanligvis litt tykkere materiale ved fibertre, er det fortsatt en betydelig vekt lagring.

Glassfiber forsterket plast

Glassfiber forsterket plast er en sterk, slitesterkt materiale som brukes for hagen dekk, gangveier og havna, selv om fr.P terrassebord ikke er egnet for strukturelle programmer. Den krever minimalt vedlikehold, kan brukes i både våte og tørre områder, og er ideelt for marine miljøer. FRP terrassebord produseres i full bredde planker for innenlandske terrassebord og perforerte plater for dekk som krever drenering. FRP terrassebord veier mindre enn halvparten så mye som en identisk størrelse stykke kryssfiner.

Aluminium

Aluminium er en sterk, allsidig materiale som brukes for innenlandske dekk, gangveier og havna. Aluminium terrassebord er ikke bare lett, men også holdbar og korrosjonsbestandig og er egnet for marine miljøer. Det er vanligvis produsert i full bredde som lås for å gi en vanntett struktur, betyr at området under dekk kan også brukes hvis nødvendig. Aluminium terrassebord har en strukturert sklisikker overflate, og planker vanligvis veie drøyt halvparten så mye som tilsvarende størrelse kryssfiner arket.

Sammensatt strukturelle paneler

Sammensatt strukturelle taket panelene er ikke bare lett erstatning for takdekke, gir de en værbestandig finish uten fliser eller helvetesild. Tester utført i 2010 av ICC ES evaluering Service viser at sammensatt strukturelle paneler oppfyller Uniform bygning kode for bærende tak panel. Sammensatt paneler er laminert, med en polystyren skumkjerne klemt mellom to lag av aluminium. En 4-tommers tykke sammensatte panel veier 1.4 pounds per kvadratfot, mindre enn 1/2-tommers tykke kryssfiner. Uten fliser eller Helvetesild er samlet potensielle vektreduksjon betydelig.