Hva er Mindi tre?

February 20

Hva er Mindi tre?

Mindi tre, kjent vitenskapelig som Melia azedarach, og kjent som white cedar eller Chinaberry, oppsto i Asia og India. Opprinnelig plantet i Nord-Amerika som en skygge treet, mindi er nå høstet fra oppdrett, lokalt dyrket trær og er stort sett begrenset til småskala prosjekter og hobby programmer.

Tre egenskaper

Mindi har en tetthet ligner på Red Oak. På Janka skala rangerer en skala som priser tre hardhet og masse mindi på 1,055, mens red oak rangerer på 1,060. Forskjellen i hardhet mellom to er nesten umerkelig. Mindi er naturlig motstandsdyktig mot nedbrytning og sopp som er sedertre. Friske snitt eller mindi sap tre vises nær poppel, som det er gulaktig med brun striper. Med eksponering for lys og nærmere hjertet treet vokser mindi mørkere i som fargene i teak eller kirsebær. Teksturen er grov som eik, men det har strammere korn mønstre enn eik.

Ferdig strøk

Grove korn av mindi sanden jevnt. Det aksepterer flekker og utførelser lett. Hardhet akkurat som cedar, sinn er ikke deformere eller vri. Mindi reagerer på Trebearbeiding utstyr med letthet når kutte, fresing, sliping og liming. Arbeide med mindi krever tre vanligvis predrilled pilot hull for skruer; ikke bore hull i 3/4-tommers kant eller slutten. Korn, har selv om det er rett, store åpne porene som typisk trenger fylt med produkter som inneholder høye nivåer av partikler å sikre en glatt, skinnende finish. Hvis en rustikk utseende er ønskelig, kan mindi avsluttes uten primer å hente ut struktur eller rustikke utseendet.

Miljøforhold

Mindi treet tilpasses svært de fleste forhold, er motstandsdyktig mot sykdom og insekter og trives i åpne områder. Invasiv egenskapene til mindi har ikke landet det på listen invasiv Art, men mindi er er kjent for å danne tett krattskog i skoger og myrer, fortrenger stedegen vegetasjon. Den produktive reproduksjon av arten krever at veksten forvaltning er behøvde å forhindre trær fra å ta over arter. Noen tester har indikert at bladene og barken fra mindi treet kan også gi helsefordeler.

Workability og bruker

Tømrere favorisere mindi eller hvit cedar for dens funksjon. Primært brukes av carvers for spesialitet varer, nyheter og småskala vendinger, har noen kommersielle forhandlere importert større mengder mindi bruke gulv. Mindi, på grunn av det er rett-korn, nesten knute-gratis tekstur, brukes også for innvendige dører og Vinduer trim, og mindre grad, listverk, skap og møbler, som kister og bokser. Lukk-korn teksturen egner seg også til produksjon av mindi skallfasetter for spesialitet bruker. Mindi støv kan irritere øyne og hud. Bruk puste og øyet når du arbeider med tre.