Hva er måneden anlegget basilikum utenfor?

September 22

Hva er måneden anlegget basilikum utenfor?

Basilikum (Ocimum basilicum) er vokst utelukkende som en årlig, som det ikke kan tolerere kaldt eller frost. Det er best startet innendørs under kontrollerte forhold der varme kravene kan møtte og opprettholdes og transplanted til hagen når fare for alle frost er forbi. Denne tid periode varierer fra midten til sent gjør mai i områder med kalde vintre senere februar til midten av mars i områder hvor Vintrene er mildere, den beste måneden å plante basilikum utenfor helt avhengig av hvor du bor.

Tidsramme

Du kan plante basilikum direkte inn i hagen når jord varmer eller starte den i ca seks til åtte uker før den siste frost datoen for ditt område. Frostfritt varierer etter region og bestemmes av United States Department of Agriculture som opprettholder oppføringer av anlegget hardførhet soner for alle 50 delstater. Listene utgitt av USDA angir området av kaldeste og varmeste årlige temperaturer, noe som gjør det lettere å bestemme frost datoene for hver region. Hva dette betyr er at den siste frostfrie datoen for sørlige Oregon, for eksempel som faller i USDA sonen 6, er vesentlig forskjellig fra sørspissen av Florida, som er i sonen 10. Dette betyr at gartnere kan trygt sette ut basilikum mye tidligere i Florida i Oregon, og at det kan bli i hagen senere i sesongen.

Eksempler

Fordi basilikum ikke kan tolerere noen mengde kalde, er det bare pengeskap å transplantere utendørs når jord temperaturen når minst 60 grader Fahrenheit, med perfekt rundt 70 grader Fahrenheit. Bare noen få områder, som Phoenix, Arizona, Miami, Florida, og deler av California, ser ikke vanlig frost hvert år. De voksende sesongene i disse sonene overstige 330 dager, gjør den pengeskap å plante basilikum utendørs helst i løpet av året. Ellers er det trygt å flytte planter utenfor helst etter 18 i Tucson, Arizona, for eksempel; 16 mars i Pine Bluff, Arkansas; 30 april i Denver, Colorado; 2 mai i Portland, Maine; 14 mai i Bismarck, North Dakota; og 22 mai i Casper, Wyoming.

Variasjoner

Med slike store variasjoner mellom soner er en annen måte å vite når det er tid å plante basilikum trygt utenfor i ditt område å merke når seedlings vises i barnehager og hagesenter. Selv innenfor en sikker frostfritt rekkevidde, kan variasjoner forekomme basert på mikro-klima, som er forhold som finnes i enkelte områder nær andre som ikke. Topografi har mye å gjøre med hvorfor det blir litt kaldere i enkelte områder innenfor den samme sonen som andre, som tilstedeværelse av tett vegetasjon og værmønstre. Mens tidsrammer kan variere litt mellom disse områdene, er trygt valg å legge til et par dager frostfritt senest. Tatt jordas temperatur og merke resultatene i flere dager er også noen ganger mer nøyaktig enn avhengig av kalenderdatoer.

Herding av

Flytte basilikum seedlings fra sine koselige innemiljø strengere forhold utenfor er et sjokk til deres systemer. Du kan lette overgangen av herding dem av, som betyr introdusere dem gradvis til utendørs. Når seedlings er ca 6 inches høy, flytte dem utenfor en delvis skyggelagt beskyttet mot vinden. Holde jorda fuktig, men ikke mettet, og bringe dem tilbake i hvis dårlig vær truer eller i skumringen. Hvis du gjør dette hver dag for en uke, vil basilikum seedlings lette i sine nye hjem i hagen uten dårlig effekter når jorda er varm nok til å få dem.