Hva er Litsea Cubeba?

December 6

Litsea cubeba er et blomstrende løvbusk treet som er innfødt til fjellområdene i Sørøst-Asia. Det er også kjent som mountain pepper, kan endre eller maqaw. Denne plante tilhører Lauraceae, laurel familien.

Fysiske egenskaper

Litsea cubeba vokser til en høyde på mellom 16 og 26 fot. Det har liten pepper-liker frukt, sitron-scented blader og hvite blomster. Plante blomster i mars og April og frø modnes i August og September.

Habitat

Litsea cubeba er innfødt til Sørøst-Asia, Kina, Indonesia, Taiwan og andre områder. Det kan bli funnet voksende på solrike skibakkene og glissen skog, krattskog. Det kan også finnes i nærheten av vann og langs veikanter. Litsea cubeba vokser i fuktige sand, loamy eller leire jord. Det foretrekker syreholdig eller nøytral jord, men kan også vokse i alkaliske forhold. Plantene vokser i delvis eller ingen skygge.

Bruker

Stammen, bladene og frukten av litsea cubeba er alle høstet og brukes til forskjellige formål. Tre fra stammen brukes til å lage møbler, håndverk og bygging. Blader og stilk har medisinske formål og brukes i å lage expectorants, smertestillende midler og anti-inflammatories. Frukten av litsea cubeba er høstet for produksjon av litsea cucebea, en lemony essensielle oljen.

Litsea Cubeba olje

Frukten av litsea cubeba er rik på citral, en sitron-lignende essensielle oljen. Denne oljen, kalt litsea cubeba, behandles utelukkende i Kina på anslått hastighet på 500 til 1500 tonn årlig. Den brukes som en duft i såper og husholdningenes oppfrisket, prosessen vitaminer og etableringen av fiolett type dufter.