Hva er levetiden til en appelsin tre?

October 11

Selv om en appelsin tre ikke starter å bære frukt før det er mellom 4 og 6 år, kan den leve å være mer enn 100 år gammel, fortsatt produserer frukt. Selv om en appelsin tre kan startes fra et tre, plante vanligvis oransje dyrkere en podet 1 år gamle tree. De må holde det luket, riktig næring og Vannes før det er modne nok til å produsere frukt.

Identifikasjon

Det botaniske navnet av en søt appelsin tre er C. sinensis. Det vokser mellom 15 og 40 fot høye, og tar opp et område som er ca 25 fot plassen i oransje grove. Appelsintrær, som alle sitrustrær, er evergreens, men de er ikke hardfør, så hvis temperaturen faller under 24 grader F, kan de dø. De har skinnende grønne blader og skarpe torner. Når treet er i blomstring stadiet, gir den av en herlig duft. Når det begynner å produsere frukt, gir en gjennomsnittlig appelsin tre 100 til 300 appelsiner hver sesong.

Frø

Appelsintrær kan startes fra frø plantet i fallet i rader som er 3 til 4 fot fra hverandre. Det tar 21 dager for frø til germinate. Selv om trær startet fra frø bære mer frukt enn de startet av spirende, eller poding, okuleres modne litt tidligere og har færre torner.

Grafts

Etter en frøplante appelsin tre stilk vokser til der diameter er 1/2 tommers, kan det bli podet inn i en 1 år gamle rot aksje. Fordi alle utvalg av sitrus kan bli podet inn i et annet sitrus, pleier oransje dyrkere å bruke en Sure oransje treet eller en grov lemon tree som root lager som en søt appelsin frøplante er podet. Dyrker kutt i lager rotbarken, setter inn frøplante slik at de indre delene av både touch og deretter binder to sammen så de leges som en.

Økende

Plantet i jord som drenerer lett i direkte sol, vokser appelsintrær ca 1 fot per år. Det første året spire blader direkte fra bagasjerommet med under der den viktigste grenen starter. Yngre trær se rettere og spre ut jevnt; eldre appelsintrær se fyldigere på lavere grener. Beskjæring holder treet blir for tung og lar sollyset å nå til midten grenene. Appelsintrær vokser best i litt surt jordsmonn. Når beriket med nitrogen, skallet produserer mer olje, og når beriket med kalium, orange smaker søtere.

Levetid

Noen appelsintrær lever i svært lang tid. Herbert John Webber, for eksempel som skrev "Historie og utvikling av the sitrus bransjen", beskrevet seks appelsintrær som var mer enn 130 år gammel. De var opprinnelig førte til Florida fra Sør-Europa og plantet i 1830 i D.D. Dummitt oransje grove, som er på Merritt Island, Florida. I 1926, han rapporterte, det var fortsatt 50 av opprinnelige appelsintrær i grove. Bare seks forble i 1967. Så, selv om en appelsin tre begynner bære frukt på 4-6 år, det kan fortsette å leve i mange år.