Hva er karakteristikkene av en Akebono Cherry Tree?

March 27

Hva er karakteristikkene av en Akebono Cherry Tree?

Akebono kirsebær treet (Prunus x yedoensis "Akebono") kalles daggry kirsebær treet. Akebono betyr daggry eller daggry på japansk. Ifølge nettstedet lukkeren øyeblikk dateres det tilbake til 1920, når den fritidsavbrekk Clarke & Co barnehage i San Jose, California, utviklet den fra en frøplante av P. x yedoensis. Det ikke spesielt bra i kystområdene i Pacific Northwest med blendende viser av store blomstrer.

Blomster og blader

Akebono kirsebær treet trives i Portland Riverfront Park og signaler tidlig om våren når det begynner å blomstre, vanligvis i April. Flust av pen rosa blomster er Akebono blomstene duftende. Blomstene er fluffier og mer rosa enn at motstykke, Yoshiko, som nådegaver tidevanns bassenget i Washington blomstrende kirsebærtrær tegne tusenvis av beundrere hvert år i løpet av våren National Cherry Blossom Festival. Som treet aldre, rosa Akebono blomst petals blekner litt, så slå hvit før de faller. Sen frost og veldig sterk vind kan påvirke blomstrer. Treet produserer kjøttfulle, runde, svarte frukter av mindre enn 1 cm i diameter fugler nyte. Akebono treet utstillinger medium-grønne bladverket. De enkle, alternativ, 2 til 4 tommers ovale bladene har taggete kanter. I høst slår bladene gyllengul med oransje fargetoner.

Bagasjerommet, greiner, høyde og spre

Akebono er et mellomstort løvtre, vanligvis med en enkelt trestamme atskilt av kjekk bark og fremtredende lenticels; arching, prangende grenene. torner; og en symmetrisk, runde eller vase-formet kronen. Sammenlignet med Yoshino trær, Akebono er kortere og har en mindre spredning. Den vokser til en moderat tempo, skrånende til oppover forgreninger i de tidlige årene, deretter opprette flere horisontal forgrening som det aldre. Ved forfall er Akebono mellom 25 og 35 fot i høyde med spredning av 25 til 40 fot. Disse egenskapene gjør Akebono et ideelt valg for gangveier og andre områder der dens grasiøs grener skiller seg ut. Dette treet krever minst beskjæring. Det utvikler tykk røtter som er nær overflaten, så ikke plante dette treet for nær til fortauet. Akebono er medlem av Rosaceae-familien.

Klima, jord, sykdomsresistens

Når den utligner, er Akebono treet tørke tolerant. Den foretrekker full sol og godt drenert jord, inkludert sand, leirjord, leire og syrlig. Det er hardfør fra USDA soner 5b gjennom 8a. En stor fordel er dette treet sterk motstand mot brown rot, en fungal sykdommen som dreper grenen tips og kan til slutt drepe hele kirsebærtre. Blomstrende kirsebær trær i nordvest er spesielt utsatt for brown råte. Energisk beskjæring er et alternativ, men dette kan føre til store skjemmende til treet.