Hva er kalkstein brukes til?

July 30

Hva er kalkstein brukes til?

Kalkstein er en allsidig stein med en rekke bruksområder. Hentet fra rolig, varmt til sjø, er kalkstein dannet når dyr som kalsiumkarbonat dø og shell fortsatt samle som sediment, som blir kalkstein. Det er oftest brukt i noen form for bygging. Det kan kutte, knust eller bakken, avhengig av bruksområde.

Kutte kalkstein

Arkitekturåret, er kalkstein skåret inn plater eller blokker som skal brukes som trapp løpebaner, vinduskarmer, gulvfliser eller vender stein. Den nøt stor popularitet som byggemateriale på det sene 19 til tidlig 1900-tallet. Det er både tungt og dyrt.

Knust kalkstein

Når oppvarmet og knust i et metall raffinering prosessen, kalkstein festes til urenheter og deretter fjernet som slagg. Knust kalkstein kan også brukes som et toppstrøk tak eller en værbestandig belegg for asfalt helvetesild. Det er også brukt på gårdene for å behandle sur jord. Knust kalkstein kan bli matet til kyllinger som bruker kalsiumkarbonat funnet i å lage sterke egg skall.

Bakken kalkstein

Kalkstein pulver er noen ganger sprayet på kull flater i underjordiske gruver å redusere kullstøv og renser luften. Bakken kalkstein er en komponent i sement.