Hva er jordskjelv-Proofing?

July 22

Hva er jordskjelv-Proofing?

Når intern vulkansk aktivitet skifter platene som konstruerer ytre skorpe av jordens overflate, oppstå jordskjelv. Disse hendelser kan ibring mindre eller ødeleggende skader, avhengig av risting som oppstår og nærheten av menneskelige bosetninger til episentret av skjelvet. Jordskjelvet proofing angir befeste bygninger for å overleve et jordskjelv uten sammenbruddet eller skade.

Strukturelle forskjeller

Noen strukturer tåle jordskjelv bedre enn andre. Singelen historien bygninger med tre ramme er mest sannsynlig å overleve et jordskjelv, siden tre kan skifte og sving med risting bakken uten å bryte sammen. En multi etasjers bygning, særlig en som er laget av murstein som ikke er forsterket av bjelker i veggene, er mest utsatt for jordskjelv skade.

Bolter

Når folk jordskjelvet bevis sine hjem, undersøke de det for strukturelle sunnhet. Et jordskjelv-trygt hjem er boltet til grunnlaget sitt. Hvis huset ble bygget før 1940, er det ikke sannsynlig å være boltet på bakken. Et jordskjelv-safe hus funksjoner terskel bolter hver 4 fot rundt parameteren. Vinduspost bolter som er sterk nok til å tåle jordskjelv måle 5/8-av-8 1/2 inches.

Krøpling vegger

Hjem som har en åpen crawlspace mellom bakken og i første etasje har krøpling vegger som kan skjule under et jordskjelv. Krøpling vegger er bygget over vidder eller ustabil deler av grunnlaget. De kan være forsterket med store ark av kryssfiner å hindre kollaps.

Chimney forsterkning

Rusk fra fallende peis representerer en jordskjelvet fare. Under jordskjelvet proofing sikre huseiere at deres skorsteiner er godt forsterket og sikkert festet til bygningen. Undersøke skorsteinen for sikkerhet er spesielt viktig i boliger bygget før 1950, da bygge koder var mindre strenge.

Hjem oversikt

I tillegg til å sikre at hjemmet ditt er strukturelt lyd, kan du beskytte deg fra jordskjelvet fare ved oppmåling rommene og identifisere farer. For eksempel tunge taket pyntegjenstander kan falle under en skjelve og må sikres trygt. Bokhyller og andre høye møbler som kunne falle over bør være boltet vegger. Vær oppmerksom på fallende glass, som forårsaker de fleste jordskjelvet skader, og plassere senger fra windows.