Hva er jordens topplag som støtter plante livet?

September 28

Hva er jordens topplag som støtter plante livet?

Jordsmonnet er det øverste laget av jordens skorpe som støtter plante liv. Dette er sjelden mer enn 1 fot dyp og er lett flyttes etter behov. Mange kombineres for å lage jord og jord er aldri nøyaktig samme sammensetning i to forskjellige områder. Jord skjemaer når bergarter bryte ned i været, slippe mineraler i jorden.

Geologiske definisjon

Geologiske definisjonen av jord er sedimenter fra nedbryting av weathered steiner som støtter planteliv. Sediment er lett smuldret og luftige, så en planterøttene kan vokse og spre, utvasking mineraler og vann fra jorden. De fleste jord i den geologiske definisjonen regnes jordsmonnet.

Engineering definisjon

Engineering definisjonen av jord er bare materiale i jordskorpen kan fjernes uten sprengning. Sedimenter er et teppe geologiske uttrykket for materialer i jorden som ikke er rock engineering definisjonen følger denne tradisjonen uten hensyn til om materialene kan støtte planteliv.

Bruker

Jord støtter plantelivet på jordens overflate med mineraler og næringsstoffer. Enkel bevegelse av jord tillater dyr og røtter å hule gjennom sedimentet, og gjør vann til å passere gjennom. Kvaliteten og sammensetningen av jord bestemmer hvilke planter vil vokse vellykket og som planter vil mislykkes.

Komponenter

Jordsmonnet består av mineraler, organisk materiale, gasser, vann og levende organismer. Hvilke typer mineralene i jorda, avhenger av bergarter som bidro til jord. Sedimenter fra bergarter inkluderer sand, silt og leire. Jord inneholder også humus som er forfalt organisk materiale, som øker jord evne til å holde vann. Kombinasjonen av ingredienser i jord bestemmer hvilke typer planter som vokser i området.