Hva er Jointers & høvler?

June 22

Jointers og høvler er to svært viktige elektroverktøy som brukes i woodshops. De fleste cabinetmakers kjøpe deres trelast grov saget siden det er mye billigere enn kjøpe det preplaned av noen andre. Møbelsnekker kan deretter flat og glatt styret seg og fly det til tykkelsen at han trenger det med sin snekker og planer.

Snekker beskrivelse

Snekker består av en roterende hode med skarpe kniver innebygd i den, satt i en tabell som kan variere fra 4 tommer bred x 4-fot lang opptil 24 inches bredt og 10-fot lang. Tabellen outfeed er på nivå med toppen av spinning kniver mens den matingssystemer tabellen er justerbar, som tillater møbelsnekker angi tabellen matingssystemer å kutte en viss av bunnen trestykket ved å skyve den over spinning kniver og på tabellen outfeed.

Snekker bruk

Hovedformålet med snekker er å flat nedre ansiktet styrets før fôring styret gjennom planer. Hvis styret mates gjennom planer uten skjøting den første, øverste ansiktet vil bli glattet, men styret slås ikke fordi det vil sitte på face bunnen gjennom planer, om bunnen ansiktet er flat eller ikke. Jointers brukes også til å gjøre kantene av styrene glatte og flate slik at de kan limes sammen.

Planer beskrivelse

En planer har en spinnende hodet med skarpe kniver i det som snekker, men dette hodet er montert i en justerbar vogn og ikke i selve tabellen. Styret mates gjennom planer av en makt feed, og spinning kniver kutte overflaten av styret i stedet for at undersiden som på snekker. Jointers varierer i størrelse fra små, bærbare jointers som kan tas til jobb nettsteder til enorme jointers veie hundrevis av pounds og kan fjerne 1/4 tommers av tre i én omgang.

Planer bruk

Mens snekker er mest effektiv på sammenslåing nederst på et bord, brukes planer å glatte overflaten og gjøre styret en konsekvent tykkelse. Fordi bladene er satt i en vogn som er satt over tabellen, har styret å passere gjennom en åpning mellom tabellen nederst og spinning kniver på toppen, som betyr at tykkere deler av styret har mer materiale fjernet, og styret vil ende opp som samme tykkelse hele sin lengde.