Hva er hensikten med teppe Moss?

January 4

Hva er hensikten med teppe Moss?

Teppet moss refererer til en rekke forskjellige moss arter som danner tette, grønne, teppe-lignende matter som de sprer. Disse Moser er mest vanlig i fuktig, skyggefulle områder, foretrakk å vokse på råtnende tre eller fuktig stein. Det er 20 ulike arter av moss i USA som har en rekke programmer i hjemmet og hage.

Bunndekkende

Det er enkelt å overføre teppe moss fra ett sted til et annet, selv om det tar en stund å spre. Moss sprer av spore produksjon, slik reproduksjon og vekst er ikke konstant. Hvis tilstrekkelig mengder moss er tilgjengelige til å begynne med, gjør ulike teppe Moser flott lite vedlikehold bunndekkende planter i stedet for andre skygge-kjærlig bakken dekker som engelsk eføy eller vinterglans.

Plen

En ekstrem, men ikke helt uvanlig bruk av teppet moss er som en erstatning for gresset i plenen. Når etablert, gir teppe Moser en frodig, mørk grønn plen som er svært myk touch eller trinn. I tillegg kan Moser ikke trenger klippe og tåle og selv trives i skyggefulle områder som de fleste grasarter ikke.

Pute

Noen teppe moss arter har tradisjonelt blitt brukt i puter og ting madrasser. Mosen gitt mykt sengetøy og komfortable puter og ble antatt å indusere søvn i rastløse også.

Akvarium

Noen arter av teppet moss kan trives under vann som vann er tilstrekkelig oksygenert. Mange akvarium entusiaster velger å bruke teppe mose som en bedding inne akvariet i stedet for små steiner eller andre alternativer. Mosen samler rusk og dekomponerer det bruker overmålet næringsstoffet som vanligvis oppfordrer algene oppblomstringen, dermed remediating alger problemer i tanken.