Hva er hensikten med en Hedge Apple?

February 5

En hedge apple, også stavet hedgeapple eller hedge-eple, kan være navnet på et tre (Maclure pomifera) eller grønn, uspiselige frukten. Treet er også kjent som osage orange, bois d'arc, bodark og sikring; Osage orange er en av de mest kjente navnene. Treet gir høy kvalitet, solid wood, og frukt må pest frastøtende egenskaper.

Definisjon

Hedge apple eller osage oransje treet er et løvtre innfødt til et område rundt nordøst Texas og Sørøst Oklahoma. Det er raskt voksende, nå nesten 10 fot etter fem år og fortsetter å vokse til opptil 40 til 60 fot høy. Vanskelige grenene begynner lavt på stammen. Hedge apple frukt vokser opp til 6 inches i diameter og er en samlet frukt, betyr flere mindre frukt er buntet sammen. Eksteriøret er lys grønn, endre gult som sesongen går. Frukten er uspiselige til mennesker og ikke attraktiv for dyr og fugler. Frukt kan være en ulempe når det faller til bakken, vanligvis i store mengder.

Fordeler

Appellen til treet er i skogen. Hedge apple eller osage oransje er en tøff treet Purdue University forlengelsen notater tre inneholder 2,3,4,5-tetrahydroxystilbene, som kan forhindre tannråte. Treet selv har blitt brukt som husdyr barriere og gjerde. Torner, hardførhet og levetid treet - en prøve i Virginia kan være nesten 400 år gamle - gjør det et attraktivt prospekt for en feltet kantlinje. Veden brukes også i bueskyting buer, og Iowa State University forlengelsen sier tre anses best for dette formålet.

Funksjoner

Hedge apple frukt er mistenkt for å ha en bug-repelling handling også. Folk visdom sier hekk epler vil frastøte både insekt og gnager skadedyr, men fikk ingen definitive bevis for en vanlig hedge apple fungerer som en frastøtende. Iowa State University sier at mens forbindelser finnes i frukt som har insekt-repelling egenskapene, fungerer de når ekstrahert, ikke i frukt selv.

Betraktninger

Disse ekstrakter kan være potent. En 1999 studie fra Iowa State University fant kakerlakker unngått flater behandles med hedge apple olje. Bekrefter forskning er mangler, men Iowa State arkivert søknader om patenter om mulig frastøtende bruk.

Advarsler

Hedge apple frukt er store, og de kan falle på deg mens du går under treets grener. De avgir også store mengder juice, som kan forårsake hudirritasjon. Unngå å la husdyr spise dem, som fruktene kan kvele dyrene. University of Illinois forlengelsen råder rydde opp noen grener eller kvister som har falt, som torner kan punktering bildekk.