Hva er grunnene hvorfor planter vokse høyere Under blått lys?

August 3

Hva er grunnene hvorfor planter vokse høyere Under blått lys?

Grunnene til hvorfor planter vokse høyere under blått lys dreier fotosyntese. Dette er prosessen der planter å ta synlig lys av visse farger og konvertere den til nærende energi. Synlig lys fargene som mange planter synes å like de er blå. Planter kan er svært effektiv til å absorbere denne fargen på lys og ta det, konvertere den til næring og deretter vokse høyere.

Phototropins

Syv fargene finnes i det synlige lyse spekteret som det menneskelige øyet kan se: rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo og fiolett. I planter kalles spesifikke reseptorer for blått lys phototropins. De har spesielt utviklet for å fange denne lys, faktisk, som forbedrer fotosyntese i de fleste hver plante. Og fordi fotosyntesen er dermed forbedret, en plante tendens til å vokse høyere og sterkere over tid.

Blader

Blått lys viser seg for å ha de mest gunstig effekten på bladene av planter. Dette er kjent som vegetativ vekst, og det er i de bladene der fotosyntese oppstår mest kraftig. Faktisk forekommer veldig lite stadig i deres stammer. Planter, avhenger av bladene til å handle litt som solcellepaneler. I utgangspunktet arbeider de stadig for å absorbere tilgjengelig lys, spesielt den blå typen. Blader med den mest phototropins pleier også å vokse den høyeste.

Kilder

Standard lysrør gir mye blått lys. Som en konsekvens, delta planter i mengde grønne vekst når plassert under seg. I tillegg gir de gode lys for planter å starte sin første vekst sprute. Kommersielt tilgjengelige fluorescerende vokse lysene er laget spesielt for å imitere Suns egen produksjon av blått lys. Men synes de ikke å være mer effektiv enn standard versjoner.

Betraktninger

Incandescent pærer produserer svært lite blått lys, men mange av rødt lys, hvilke planter utnytte. Men avgir de vanligvis mye varme å være nyttig som en lyskilde for konsekvent vekst. I tillegg, husk at planter krever lys i riktig mengde og kvalitet, samt varighet. De fleste planter gjøre ikke det bra hvis de utsettes for lys 24 timer i døgnet, selv om det er blått lys. Hvis mulig, sikre at de får vanlig mørke.